Notícia

Una esllavissada de sorra i pedres obliga a tallar la carretera d'accés al Pas de la Casa

L'esllavissada es va produir divendres nit i com a mínim la carretera estarà tancada entre 4 dies i diverses setmanes

pas de la casa,RN22
Una esllavissada de sorra i pedres obliga a tallar la carretera d'accés al Pas de la Casa Autor/a: Diaridelaneu.cat
La carretera RN22 està de pega. És habitual que a l'hivern pateixi per la presència de neu i possibles esllavissades. Enguany, però, i des del passat mes de març es veu afectada per les vagues de zel dels duaners francesos que fan que el trànsit pel punt fronterer esdevingui molts dies més lent del que seria normal. I des de divendres un nou element s'afegeix als problemes de la RN22: una esllavissada farà que la carretera estigui tallada diversos dies. O setmanes.


La principal i única via d'accés entre França i Andorra, la RN22, ha quedat tallada des de divendres. El motiu ha estat una esllavissada de terres i pedres a pocs quilòmetres de la frontera entre els dos països. El servei de carreteres de la prefectura dels Pirineus Orientals ha tancat el trànsit a la rotonda del lloc "La Croisade" poc abans de l'entrada al Pas de la Casa. Això fa que l'accés a Andorra des dels Departaments de l'Arieja o Catalunya del Nord es faci ara per Puigcerdà i la Seu d'Urgell.

Inicialment el trànsit es va organitzar de forma provisional amb un carril obert però per motius de seguretat finalment s'ha optat per un tancament total de la carretera des de dissabte nit. I no només per motius de seguretat, sinó perquè les obres de reparació de la carretera RN22 seran de gran envergadura i requeriran més d'una setmana per a la seva finalització.

El tancament dels accessos a Andorra pel Coll del Pimorent arriben, però, quan la temporada d'esquí ja ha finalitzat a les estacions andorranes, de manera que l'afectació en aquest àmbit serà mínima.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 




Editorial







giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny