Notícia

Grandvalira se situa en el Top 12 del rànquing mundial d’estacions en dies d’esquí

Supera a grans noms com les nord-americanes de l’estat de Colorado, Vail i Breckenridge

grandvalira,aliga
Grandvalira supera a grans noms com les nord-americanes de l’estat de Colorado, Vail i Breckenridge Autor/a: Grandvalira
Segons l'estudi de Laurent Vanat, Grandvalira se situa en el Top 12 del rànquing mundial d’estacions en dies d’esquí. L’estudi contempla l’anàlisi de més de 2.000 estacions d’esquí de 67 països d’arreu del món. El domini andorrà guanya més de 320.000 dies d’esquí en les últimes 5 temporades i escala 8 posicions en la classificació elaborada anualment pel consultor suís i  supera a grans noms com les nord-americanes de l’estat de Colorado, Vail i Breckenridge.


Entre més de 2.000 estacions de 67 països de tot el món, Grandvalira se sitúa en el Top 12 en nombre de dies d’esquí la temporada 2017-18. L’estudi elaborat pel consultor suís, Laurent Vanat posiciona aquest domini andorrà per sobre de grans noms com les nord-americanes de l’estat de Colorado, Vail i Breckenridge i altres estacions de llarga tradició com Soelden (Àustria), Tignes o Chamonix (França). L’estació dels Pirineus guanya 320.000 dies d’esquí en les últimes 5 temporades i escala 8 posicions en la classificació anual. En els darrers anys, Grandvalira ha ocupat el top 20 (publicació del 2014) i top 19 (2015), el top 15 (2016) i el top 14 (2017).

En la versió online publicada per l’expert suís el passat 11 d’abril, Grandvalira és l’única estació del sud d’Europa situada entre els primers 50 resorts analitzats. L’estudi, que conté dades de la temporada 2017-18, també revela que el domini andorrà es manté per sobre de reconeguts i tradicionals resorts.

La Plagne (França) continua un any més al capdavant de la classificació superant àmpliament els 2 milions de dies d’esquí, seguit de resorts com l’austríac, Ski Welt Wilder Kaiser-Brixental o el francès, Les Arcs.

El consultor suís recull per 11è any consecutiu la informació i les estadístiques dels principals resorts d’esquí del món en el seu International Report on Mountain Tourism 2019; l’informe de referència per a la indústria de l’esquí i l’oci de muntanya: https://www.vanat.ch/RM-world-report-2019.pdf.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny