Notícia

Masella acomiada en 'bermudes' una temporada excepcional

La temporada amb menys nevades de la història i amb més dies de sol tanca amb un balanç excel·lent


La temporada d'esquí a Masella ha durat 6 mesos, un fet històric ja que només la temporada 2008-2009 va superar aquesta xifra de 182 dies d'esquí. Ahir, sota un cel blau i sol radiant durant bona part del matí, prop de 1.500 esquiadors van acomiadar la temporada i alguns van optar per fer-ho esquiant amb banyador, amb tanga o en bermudes (Veure article d'opinió complementari en aquest enllaç).


Els miracles en religió segur que deuen existir però possiblement acaben tenint alguna explicació. I el que ahir va fer Masella, obrir 182 dies de forma ininterrompuda, també es podria definir com a miracle, però en aquest cas un miracle no religiós. Ahir acomiadava una temporada que serà històrica i extraordinària per diverses raons, però tot té les seves explicacions.

masella-1-maig-2019-pancarta-tosa

Per raons històriques

Cal recordar que Masella va obrir les instal·lacions l'1 de novembre de 2018, la data d'obertura més primerenca de la història de Masella, i les va tancar ahir 1 de maig. Això vol dir que ha estat oberta durant 182 dies, el que representa un total de 6 mesos i 1 dia d'obertura. Un fet ja de per sí històric.

Per raons meteorològiques: només 3 nevades fins al 30 de març

Però a banda de ser una temporada excepcional en les xifres de dies d'obertura també ho ha estat per les peculiars condicions meteorològiques amb què ho ha fet. Fins a finals de març les estacions del Pirineu només havien rebut 3 episodis de nevades importants: el 30 d'octubre, el 22 de novembre i l'episodi comprés entre els dies 26 i 28 de gener. I un altre fet extraordinari: rècord de dies d'anticicló, de sol i de baixa humitat ambiental.

Els responsables de l'estació han informat que "l'obertura dels 182 dies ha estat possible gràcies a la xarxa de neu produïda de Masella" però també per "l'esforç coordinat de tots els departaments de l'estació per assolir-ho".

Tot i que els responsables de l'estació no donen xifres de visitants ni de dies d'esquí venuts, asseguren que durant els dies d'obertura de l'estació aquesta hauria rebut "una excel·lent afluència d'esquiadors" i recorden que l'estació cerdana "ha ofert la temporada més llarga del Pirineu", doncs van ser els primers a obrir i han estat els darrers en tancar de la serralada.

En el seu comunicat de premsa Masella posa èmfasi en el fet d'oferir la temporada més llarga d'esquí al Pirineu ja que això els permet "fidelitzar els clients habituals de l'estació, que amb l'abonament de Masella se'ls ofereix el nombre màxim de dies d'esquí" però també posen en valora el fet que gràcies a la durada de la campanya això es tradueix en "generació de riquesa a la comarca al llarg de 6 mesos, ja sigui a través d'escoles d'esquí, botigues del sector, hoteleria i restauració" i a la vegada "generar ocupació al territori el màxim nombre de dies a l'any".

Per facturació i per nombre d'esquiadors

Tot i que l'estació no dóna xifres de nombre d'esquiadors sí que es confirma que ha estat la segona campanya rècord en facturació i també la segona en rècord en nombre de dies d'esquí en els 51 anys d'història de l'estació de Masella. Ha rebut la visita de 403.621 esquiadors.

I per acabar la temporada, baixada estiuenca en bermudes

Van ser molts els esquiadors que van aprofitar ahir 1 de Maig per fer les últimes baixades en esquís i van encertar un dia de sol i bones temperatures bona part del dia. El fet que l'estació facilités forfets gratuïts als titulars d'abonaments de temporada d'altres estacions, o que els titulars de passis de temporada de Masella poguessin convidar a esquiar gratuïtament a altres esquiadors en aquest dia, van ajudar a omplir amb més de 2.000 persones les pistes obertes.

A més, la crida popular a fer una baixada en banyador a la una de la tarda també va tenir molt bona acollida i prop de 40 esquiadors van seguir la convocatòria de tres clients incondicionals de l'estació. La imatge del darrer dia de la temporada a Masella va quedar esdevenint, doncs, esquiadors en banyador, en bermudes o, fins i tot, en tanga.

Veure article d'opinió complementari en aquest enllaç.

masella-1-maig-2019-bermudes-corbata

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny