Notícia

Si queda neu, perquè no esquiar?

Què hi fan un 5 de maig 50 vehicles a l'aparcament de Coma Oriola? Molt senzill: continuar esquiant.

isards,cerdanya,skimo,masella
Paisatge de la Cerdanya al fons i la pista Isards a primer terme freqüentada per esquiadors de muntanya ahir dissabte Autor/a: Diaridelaneu.cat
Masella va acomiadar la temporada d'esquí el passat dimecres 1 de maig. Però, què hi fan un diumenge 5 de maig prop de 50 vehicles a l'aparcament de Coma Oriola? Doncs molt senzill: continuar esquiant. Us ho expliquem.


Perquè deixar d'esquiar si encara queda neu a les pistes? Doncs això és el que feien ahir i avui els ocupants dels prop de 50 vehicles que hi havia estacionats a l'aparcament de Coma Oriola, a Masella. 

Aquest aparcament de l'estació d'esquí cerdana, situat a la cota 1.900, continua sent aquests dies una molt bona porta d'entrada per continuar gaudint de la neu de les cotes altes de la muntanya de la Tosa (2.535 m).

I és que tot i que les pistes han tancat, el cert és que la temporada d'esquí encara no ha acabat. Ens referim a l'esquí de muntanya, és clar. O si ho preferiu Skimo. O a les raquetes de neu. El cert és que cada mes de maig són molts els qui aprofiten la neu que queda a les pistes per continuar practicant l'esquí de primavera pels pendents nevats de la cara nord de la Tosa.

Ahir dissabte i avui diumenge els traçats ja tancats d'Isards, Coma Oriola i La Tosa, pistes totes elles ben conegudes de Masella, estaven sent foquejats per més d'un centenar d'esquiadors de muntanya. Al llarg de tot el matí, especialment la pista Isards, ha estat freqüentada per excursionistes equipats amb raquetes o esquís.

Les tres pistes esmentades són situades en la seva cota més baixa per damunt dels 1.900 m., estan encarades a nord o ponent i per això la neu encara hi resistirà uns dies més. De moment es pot sortir lliscant sobre la neu des de les mateixes escales d'accés entre l'aparcament i la base del telecadira d'aquest sector esmentat. Amb el pas dels dies, però, la llengua de neu s'anirà reduint i potser s'hauran de fer uns metres caminant, però això no evitarà que cada dia desenes d'esquiadors vulguin continuar gaudint de les darreres neus esquiables i de fàcil accés del Pirineu.

Així doncs, el sector de Coma Oriola com a punt de sortida, i amb l'al·licient de visitar el refugi del Niu de l'Àliga o gaudir de les panoràmiques que ens ofereix el cim de de la Tosa d'Alp continuaran sent dos punts de "pelegrinatge" per als esquiadors més incondicionals. Us hi animeu?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny