Notícia

L'esquí i surf català guanya pes en l'estructura de la RFEDI del proper hivern

Fins a 19 esportistes de la FCEH formaran part dels equips estatals d’hivern la pròxima temporada

esquiadora,competicio,la molina,solell
L'esquí i surf català guanya pes en l'estructura de la RFEDI del proper hivern Autor/a: Diaridelaneu.cat
Un total de 19 esportistes FCEH, gairebé la meitat del total d’escollits, s’integren en les estructures de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) per a la pròxima temporada. Destaca l’augment de membres en esquí alpí i snowboard i s’aconsegueix representació en freestyle ski.


Els esportistes catalans guanyen pes en les estructures RFEDI 2019-2020. I és que quan tot just arriba el moment de dur a terme les valoracions pertinents de la vigent temporada, la campanya 2019-2020 ja comença a caminar amb l’oficialització dels pròxims equips RFEDI. Unes estructures esportives novament marcades per la forta representació catalana.

Concretament, 19 esportistes de la FCEH formaran part dels equips estatals d’hivern la pròxima temporada. Si bé és cert que la xifra total d’esportistes augmenta (de 24 a 39) també és cert que, en termes percentuals, la presència catalana serà més significativa (d’un 45% a un 49%).

A banda dels esportistes catalans escollits, cal destacar la continuïtat d’Alex Martín, ex entrenador de la FCEH, com a director tècnic de l’equip d’snowboard.

“La nova composició de les estructures ens indiquen que des de la FCEH estem fent una bona feina. Gairebé la meitat dels components de les diferents disciplines són de Clubs catalans i una bona part surten dels programes de tecnificació. Però no ens hem de conformar i hem d’oferir als esportistes les millors oportunitats per arribar a l’alt nivell” explica la directora de la FCEH, Mònica Bosch.
 
Esquí Alpí

Equip A: Juan del Campo, Joaquim Salarich (LMCE), Adur Etxezarreta
Equip B: Albert Ortega (LMCE), Aingeru Garay, Alex Puente (CAEI), Núria Pau (LMCE)
Equip C: Jordi Triulzi (LMCE), Mireia Vázquez (Granuec)
Desenvolupament: Pat Miquel (CAEI), Arrieta Rodríguez, Andrés García
*Es mantenen els integrants d’aquesta última temporada, tots ells amb resultats positius, i s’incorporen  Jordi i Mireia després de mostrar una línia ascendent en l’equip de tecnificació FCEH. Pat formarà part del nou grup de desenvolupament.

Snowboard

Equip A: Lucas Eguibar, Queralt Castellet (CEMT)
Equip B: Regino Hernández, Maria Hidalgo (CEMT)
Equip C: Bernat Ribera (RAC), Marc Roure (Granuec), José Antonio Aragón
Desenvolupament: Álvaro Romero, Aina Gomariz (GNA), Lukas Rodríguez, Toni Toledo (BST)
*També hi ha tres novetats catalanes. L’arribada de Marc Roure, que ha firmat resultats molt significatius, així com els joves Aina i Toni en desenvolupament.

Freestyle Ski

Desenvolupament: Mailen Oiartzabal, Lucas Verdaguer (SCOGE)
*El jove esportista instal·lat a Font-Romeu ha firmat recentment resultats molt notables tot i la seva edat, com una 11º posició en Copa d’Europa a Tignes i el títol estatal de bamps.
Esquí de Fons
Equip B: Martí Vigo, Jaume Pueyo (CEFUC), Imanol Rojo
Equip C: Maria Iglesias (ANEC), Gral Sellés (Bellver)
*Tot i que els tres fondistes catalans ja formaven part de l’equip estatal, Maria i Gral passen de l’equip Sub23 a Equip C mentre que Jaume Pueyo passa oficialment a l’equip B.
Múixing
Victor Carrasco (AEM), Kimetz Etxabe, Oscar Piñeiro, Lázaro Martínez (GOSCAT)
*Victor es manté com a puntal de l’equip amb àmplia presència en cites internacionals, mentre que Lázaro és la novetat.
 
Gran part d’aquests esportistes han tingut en l’etapa de tecnificació el trampolí idoni per fer el salt als equips estatals. “Cal seguir apostant per la formació integral dels esportistes en les edats més joves. A Catalunya això és possible gràcies als Centres de Tecnificació de la Val d’Aran, la Seu d’Urgell i el programa de snowboard a la Cerdanya” detalla Bosch.

I per poder-ho dur a terme, és necessari mantenir una mateixa línia de treball des de l’esport base a l’alt nivell: “Hem de mantenir una forta col·laboració entre els Clubs, les FFAA i les federacions espanyoles. Només així aconseguirem pujar el nivell dels esports d’hivern”.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial