Notícia

Els hotels d'Andorra baixen l'ocupació un 6% durant la temporada d’hivern

S'estima que la facturació d’aquest hivern ha estat un 10% inferior a l’anterior

arinsal,hotel,crest,marrades
Imatge d'un hotel peu de pista a Arinsal Autor/a: Diaridelaneu.cat
L’ocupació hotelera a Andorra ha baixat un 6% durant la temporada d’hivern 2018-19. El mes d’abril és un 11% superior que el del 2018 gràcies a la Setmana Santa.


Els hotelers han tancat la temporada d’hivern amb pitjors resultats que l’any passat. Segons les dades facilitades ahir per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) i que avui han fet públics els digitals Ara.ad i ElPeriodic.ad, l’ocupació global ha estat del 61,97% davant del 66,02% de la temporada anterior, un fet que representa una disminució del 6,13%.

La patronal indica que aquesta davallada ha estat provocada per la tardança en l’arribada de la neu, el fet que les nevades es concentressin durant el mes de gener, i les altes temperatures de finals de febrer i principis de març; el fet que la Setmana Santa fos a finals d’abril; el descens significatiu del turisme rus d’entre el 35% i el 50%; i la “pèrdua d’empenta” de l’atractiu comercial (s’ha reduït el turista que ve a Andorra de compres i a “fer un tomb”). Tot plegat ha contribuït a una “campanya irregular” i “complicada”.

Tal com s’ha comentat abans, l’ocupació del mes d’abril ha augmentat l’11,46% en comparació amb el mateix mes de l’any passat. Així, l’ocupació mitjana de l’abril ha estat del 44,83% davant del 40,22% del 2018.

S'estima que la facturació d’aquest hivern ha estat un 10% inferior a l’anterior.
Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat