Notícia

Valls aposta per uns Jocs Olímpics d'hivern a Barcelona per al 2030

El COI ja va donar llum verda a la precandidatura Pirineus-Barcelona 2030

Pirineus-Barcelona 2030,jocs d\'hivern,barcelona
Valls aposta per uns Jocs Olímpics d'hivern a Barcelona per al 2030 Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'exprimer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha proposat que la ciutat aculli uns Jocs Olímpics d'hivern el 2030 o d'estiu el 2032. En les seves declaracions, realitzades ahir al Circuit de Montmeló, ha advertit que tant els jocs d'hivern (o d'estiu) o la competició de Fórmula 1 "no serien possibles" amb un alcalde independentista. Valls, però, ha oblidat explicar que el mateix COI ja va donar llum verda a la precandidatura Pirineus-Barcelona 2030 el passat mes d'octubre.


L'exprimer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha proposat que la ciutat aculli uns Jocs Olímpics d'hivern el 2030 o d'estiu el 2032. Com a candidat a l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat a l'Agència Catalana de Notícies que té previst visitar els alcaldes del Pirineu català per articular una candidatura per al 2030, però també vol integrar-hi la Vall d'Aran i l'Aragó. No ha comentat res sobre l'oferiment d'Andorra ni tampoc de les estacions de la Catalunya del Nord, o el que és el mateix, el departament dels Pirineus Orientals de França.

Manuel Valls assegura que ja ha estat en contacte amb el moviment olímpic de l'Estat, tot i que no ha especificat ni amb qui s'ha reunit ni tampoc de què han tractat. En les seves declaracions, realitzades ahir al Circuit de Montmeló, ha advertit que tant els jocs d'hivern (o d'estiu) o la competició de Fórmula 1 "no serien possibles" amb un alcalde independentista.

El COI ja va donar llum verda a la precandidatura Pirineus-Barcelona 2030

Actualment és la Generalitat de Catalunya qui està liderant la possible candidatura de Pirineus-Barcelona per a l'any 2030, després que Ada Colau hi renunciés explícitament com a alcaldessa de Barcelona a liderar la possible candidatura. De moment Valls és l'únic candidat al consistori barceloní que ha anunciat oberta i públicament la seva aposta per uns jocs d'hivern a Barcelona.

De fet, el Comitè Olímpic Internacional ja va donar llum verda el passat mes d'octubre a la precandidatura Pirineus-Barcelona per seguir endavant amb els plans d’organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. El secretari general d’Esports Gerard Figueras i el president del COE Alejandro Blanco ja van han rebrede primera mà l’informe tècnic favorable de les instal·lacions i infraestructures catalanes.

En l'informe del consultor Gilbert Felli -antic director executiu dels Jocs Olímpics- ja va ressaltar el gran potencial que tenen tant els Pirineus com Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern segons els nous criteris de sostenibilitat que s’ha marcat el COI. El passat mes de febrer La Molina, Masella i Baqueira van rebre una nova visita dels tècnics del COI per avaluar en ple hivern els estadis de competició d'aquestes tres estacions. El proper pas serà la presentació de la candidatura oficial.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny