Notícia

Ski Portillo presentarà novetats per a la temporada d'hivern 2019

Portillo inverteix en neu produïda en el seu 70 aniversari

ski portillo,portillo,hotel,
Portillo presenta reformes en els seus allotjaments per a aquesta temporada 2019 Autor/a: Facebook Ski Portillo
Reformes en els seus allotjaments i una important inversió en neu produïda. Aquestes són les principals novetats que la xilena Portillo presentarà per a la temporada 2019. Falta menys d'una setmana perquè Portillo pugui obrir portes i la històrica estació es prepara per celebrar 70 anys com a centre d'esquí.


Oficialment la temporada a Ski Portillo començarà el 22 de juny, si les condicions ho permeten clar, i finalitzarà a finals de setembre o inicis d'octubre, en funció de la qualitat i gruixos de neu que l'estació pugui oferir en el seu tram final de temporada.

L'estació d'esquí va presentar la setmana passada les seves novetats a la premsa argentina i va anunciar una inversió de més de 3 milions d'euros, focalitzada en 25 canons de neu produïda que permetran la innivació d'una superfície de 10 hectàrees i nou pistes. Cal tenir present que el mercat argentí és important a l'estació xilena, i és que Portillo és a 164 km al nord de Santiago de Xile i a menys de 6 km del Pas Els Libertadores, a la frontera amb Argentina. Mendoza, ciutat argentina de més de 700.000 habitants, és a només 215 quilòmetres de Portillo, unes 3 hores de cotxe.

Portillo és història pura a Xile a Sud-amèrica, ja que el primer remuntador s'instal·laria a principis dels 40 en aquesta última estació. El 1966 va organitzar el Mundial d'esquí i durant una setmana els Andes van ser la cita mundial de la neu. Aquest esdeveniment va ajudar a projectar Xile com una destinació de neu, coneguda i avalada internacionalment.

Actualment Portillo és una estació d'esquí en certa manera elitista, amb una gran presència de clients argentins, nord-americans i brasilers. L'oferta d'allotjament és limitada el que garanteix una baixa densitat d'esquiadors a les pistes. També hi ha servei d'anada i tornada en un sol dia des de Santiago de Xile per part de diverses companyies de transport.

Tot i ser una estació molt coneguda i mediàtica al continent, la veritat és que Portillo és més aviat una estació petita. Ofereix 18 quilòmetres de pistes entre les cotes 2.590 m i 3.330 m, 9 remuntadors i 3 telecadires.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial