Notícia

L'alcalde de Soriguera valora la possible ampliació de Port Ainé

En el cas hipotètic d'una proposta d'ampliació pel sector de Comes de Rubió creu que primer caldria consultar-ho als veïns

rubio,soriguera
Rubió, nucli que forma part del municipi de Soriguera, accés principal al refugi i sector de Comes de Rubió Autor/a: Diaridelaneu.cat
Si dimecres vam donar a conèixer la posició de l'alcalde de Rialp, qui va demanar el passat mes de març al Govern de la Generalitat que considerés l'ampliació de Port Ainé, avui és l'alcalde de Soriguera, pel terme municipal del qual hi ha la possibilitat des de fa anys d'ampliar l'estació, qui ens valora aquest possible creixement del domini esquiable.


Amb bons ulls però amb prudència: així és com valora l'actual alcalde de Soriguera (Pallars Sobirà) una hipotètica ampliació de l'estació d'esquí de Port Ainé cap al seu municipi. De fet, ara com ara, no hi ha res escrit ni redactat sobre una possible ampliació de Port Ainé, i encara menys si aquesta es faria pel vessant oriental del Pic de l'Orri, a tocar del refugi de Comes de Rubió. Tot just fa dos mesos que la petició d'ampliació s'ha fet arribar al Govern català i qui ho ha fet, tal com s'informava dimecres des d'aquest diari, ha estat l'alcalde de Rialp.

Però la possibilitat d'ampliar Port Ainé cap a Comes de Rubió i fer un nou accés a l'estació des del port del Cantó ja ve de lluny. El 2003 va ser el propietari de l'estació d'esquí qui ja va plantejar obertament la possibilitat de fer créixer el domini esquiable cap al vessant oriental del Pic de l'Orri. I més recentment, l'any 2014, coincidint amb les esllavissades de terra i pedres que patia la carretera d'accés a Port Ainé des de Roní, va motivar que diferents institucions locals del Pallars Sobirà proposessinl'obertura d'un nou traçat des del port del Cantó.

Josep Ramon Fondevilla, alcalde de Soriguera, ha explicat a Diaridelaneu que "de la possible ampliació de Port Ainé cap Comes de Rubió he de dir que ara mateix no hi ha res. Per part de Soriguera ni tan sols una petició oral i encara menys formal. Ara bé, si aquesta possibilitat hi fos crec que s'hauria de posar a debat o a consulta entre la població". Fondevilla creu, en l'àmbit personal, que aquesta hipotètica ampliació i un nou accés des de Rubió podria tenir efectes positius per al municipi que presideix. "Des de Rubió, a 1.690 m, a tocar de l'N-260, i fins al refugi de Comes de Rubió, a 1.950 m, hi deuen haver uns 5 quilòmetres, i Rubió és a mig camí entre Sort i La Seu, així que en sortiria un accés còmode per una carretera força plana, amb poc desnivell i solejada" raona l'alcalde de Soriguera. I no en dubta que econòmicament seria un bon incentiu i complement per al municipi.

Sobre l'ampliació del domini esquiable, Fondevilla opina que "seria una ampliació en una cara sud-est, que potser no és bo per a la conservació de la neu però sí que permetria tenir una part de l'estació més protegida del vent". En qualsevol creu que la connexió seria fàcil i viable econòmicament, ja que "amb només un o dos teleesquís es podria connectar el sector de Comes de Rubió amb l'actual estació".

L'alcalde també afirma que, de plantejar-se l'ampliació, s'hauria de posar a consulta entre la població, i és que a més de ser "un projecte molt important, els terrenys són de propietat comunal. La gent del poble és qui hauria de dir sí finalment ens convindria o no aquesta connexió a Port Ainé des de Comes de Rubió".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny