Notícia

Ushuaia reobrirà l'estació d'esquí de Glaciar Martial

El Govern provincial va adjudicar del Centre de Muntanya de la Glacera Martial a una UTE

glaciar martial,ushuaia
Una imatge del vell telecadira de Glaciar Martial que haurà de ser substituït Autor/a: Jorge González - Interpatagonia
Ushuaia, la ciutat de la fi del món, tornarà a tenir dues estacions d'esquí. Cerro Castor, que precisament enguany complirà 20 anys, i la pionera Glaciar Martial, ben a prop de la ciutat portuària.


Parlar d'esquí i d'Ushuaia és parlar de Cerro Castor, però també del Glaciar Martial. Tot i que aquesta petita estació d'esquí ja fa més de 5 anys que no funciona, ara el govern provincial de Tierra del Fuego, propietari de les instal·lacions, el tornarà a obrir mitjantçant una nova concessió d'explotació per un termini de 20 anys.

Per mitjà d'un concurs públic el parc de neu del Glaciar Martial, format per un refugi-restaurant i de serveis, un telecadira, un telecorda i dos traçats d'esquí, ha quedat adjudicat aquesta mateixa setmana a una unió temporal d'empreses que es farà càrrec de les obres d'infraestructura, remodelació i modernització del Centre Hivernal. 

Les obres més importants de remodelació passen per la substitució del vell telecadira, aturat des de fa 5 anys, per un nou remuntador. Els nous concessionaris de l'estació de muntanya de Glaciar Martial també s'hauran de fer càrrec de fer noves instal·lacions i el recondicionament del refugi de muntanya, seu del Club Esquí Ushuaia. A banda de les instal·lacions per a l'esquí i el senderisme també s'hi construiran una fàbrica de cervesa artesanal i un nou restaurant. 

La petita estació d'esquí passarà a nomenar-se "Cerro Martial Fin del Mundo". Es troba situada a només 7 quilòmetres de la ciutat d'Ushuaia i tal com indica el seu nom es troba situada molt a prop de les glaceres del Cerro Martial. Es troba a només 330 m sobre el nivell del mar i la cota més alta tot just arriba als 520 m i és perfectament visible des de la mateixa ciutat d'Ushuaia. La inversió estimada superarà els 350 milions de pesos (uns 7 milions d'euros) i hauran d'estar enllestides a l'any 2020.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista