Notícia

Ushuaia reobrirà l'estació d'esquí de Glaciar Martial

El Govern provincial va adjudicar del Centre de Muntanya de la Glacera Martial a una UTE

glaciar martial,ushuaia
Una imatge del vell telecadira de Glaciar Martial que haurà de ser substituït Autor/a: Jorge González - Interpatagonia
Ushuaia, la ciutat de la fi del món, tornarà a tenir dues estacions d'esquí. Cerro Castor, que precisament enguany complirà 20 anys, i la pionera Glaciar Martial, ben a prop de la ciutat portuària.


Parlar d'esquí i d'Ushuaia és parlar de Cerro Castor, però també del Glaciar Martial. Tot i que aquesta petita estació d'esquí ja fa més de 5 anys que no funciona, ara el govern provincial de Tierra del Fuego, propietari de les instal·lacions, el tornarà a obrir mitjantçant una nova concessió d'explotació per un termini de 20 anys.

Per mitjà d'un concurs públic el parc de neu del Glaciar Martial, format per un refugi-restaurant i de serveis, un telecadira, un telecorda i dos traçats d'esquí, ha quedat adjudicat aquesta mateixa setmana a una unió temporal d'empreses que es farà càrrec de les obres d'infraestructura, remodelació i modernització del Centre Hivernal. 

Les obres més importants de remodelació passen per la substitució del vell telecadira, aturat des de fa 5 anys, per un nou remuntador. Els nous concessionaris de l'estació de muntanya de Glaciar Martial també s'hauran de fer càrrec de fer noves instal·lacions i el recondicionament del refugi de muntanya, seu del Club Esquí Ushuaia. A banda de les instal·lacions per a l'esquí i el senderisme també s'hi construiran una fàbrica de cervesa artesanal i un nou restaurant. 

La petita estació d'esquí passarà a nomenar-se "Cerro Martial Fin del Mundo". Es troba situada a només 7 quilòmetres de la ciutat d'Ushuaia i tal com indica el seu nom es troba situada molt a prop de les glaceres del Cerro Martial. Es troba a només 330 m sobre el nivell del mar i la cota més alta tot just arriba als 520 m i és perfectament visible des de la mateixa ciutat d'Ushuaia. La inversió estimada superarà els 350 milions de pesos (uns 7 milions d'euros) i hauran d'estar enllestides a l'any 2020.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial