Notícia

Reprenen les obres per al nou telecadira i noves pistes al Peretol

La previsió és que les obres de les dues noves pistes i el telecadira ja estiguin operatius per a la temporada 2019-20

peretol-pla-pedres-telecadira-pista-foto-ivan-sanz
El sector del Peretol, amb el traçat del telecadira i la nova pista ja visibles, en una imatge del mes de març passat Autor/a: Diaridelaneu.cat
Es reactiven les obres aturades a la tardor passada al sector d'El Peretol de Grandvalira. El nou telecadira i les dues noves pistes van prenent forma.


Tornen les obres al sector El Peretol de Grau Roig. Les obres per a la prolongació del telecadira del Pla de Les Pedres fins al Peretol, aturades temporalment a finals d'octubre de 2018 per l'arribada de les primeres nevades, s'han reactivat de nou un cop la neu ha deixat pas al verd. Aquests dies ja s'està treballant en el traçat del telecadira i la pista principal a la que hi donarà accés.
 
El telecadira més llarg del Principat d'Andorra

L'allargament del telecadira del Pla de les Pedres en uns 700 metres el convertirà en el telecadira més llarg del Principat, amb una distància de 2,5 quilòmetres. En concret el que es farà serà baixar la cota de sortida al d'aquest giny, actualment a la cota 2.150 m, fins al sector del Peretol, a la cota 1.960 m. Permetrà una connexió directa entre el Peretol i el retorn del Funicamp.

L'ampliació de Grandvalira, sector Grau Roig, pel Peretol permetrà guanyar dues noves pistes traçades dins el bosc. També es preveu  instal·lar un nou teleesquí en aquest mateix sector. El projecte permetrà desenvolupar la zona del snowpark del Peretol -que explota Saetde des del 2009 i ho farà amb contracte fins al 2021- a més d'habilitar un nou accés al domini del Pas de la Casa des d'aquest sector.

La previsió és que les obres de les dues noves pistes i el telecadira acabin en una data no determinada de la tardor de 2019 i que per tant siguin operatives de cara a la temporada 2019-20.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista