Notícia

Excursió a Prat de Cadí

Una excursió d'estiu assequible per a gairebé tothom, amb poc desnivell, sense dificultats i amb bons paisatges

prat de cadi,estana
Entrada a Prat de Cadí, amb les parets de pedra com a decoració de fons Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'excursió a Prat de Cadí és una de les més habituals, i a la vegada boniques, de la Cerdanya. Una bona època per fer-la és a l'estiu o bé en primavera avançada o als inicis de la tardor. Es tracta d'una sortida de poc més de dues hores (menys si esteu en forma), amb poc desnivell, sense complicacions i amb bons paisatges a oferir. Per a l'hivern, i en funció de les condicions, també és una bona opció per als qui agraden les sortides amb raquetes. Us hi animeu?


L'aproximació a Prat de Cadí és fàcil. Des de la N-260, a tocar de l'entrada sud de Martinet, trobarem el trencant per anar a buscar la carretera la LV-4055. Des d'aquesta carretera local només ens cal estar atents a buscar el trencant per dirigir-nos cap a Estana (1.505 m). Un cop arribats al poble cal que travessem tot el nucli urbà i per una pista forestal (en bon estat), de poc més de 800 m, hi trobarem un aparcament especialment habilitat per als excursionistes que volen accedir al sender (3,5 km) que mena a Prat de Cadí (1.824 m).

prat-de-cadi-sender-estana-trekking
Fent camí cap a Prat de Cadí, a la cara nord de la serra del Cadí (Foto: IST).

Des de l'aparcament d'Estana, tot i que l'itinerari està senyalitzat amb marques de pintura de color blanc i groc, el cert és que el camí està perfectament traçat. El sender comença suau per dins d'un bosc de pi negre i es va tornant més costerut a mesura que es guanya altura. De tant en tant el bosc de pi negre deixa espai a avets altius, sobretot en les parts més obagues.
 
Un dels atractius del sender és que, des d'algunes clarianes i punts elevats, podrem observar bones panoràmiques dels cims que envolten la Cerdanya, però també val la pena destacar les panoràmiques emmarcades pel bosc sobre el Querforadat o les cicatrius que algunes allaus han deixat en el bosc més enganxat a la cara nord de la serra del Cadí.

trekking-prat-de-cadi-estana
Sender de Prat de Cadí (Foto: IST).

És important recordar-vos que ens trobem dins el perímetre del Parc Natural del Cadí-Moixeró (Declarat l'any 1983), el que vol dir que ens trobem en un espai especialment protegit i alhora privilegiat per gaudir de la flora i la fauna pròpia del Pirineu.

Des de l'aparcament i fins a Prat de Cadí el sender té un recorregut de prop de 3,5 quilòmetres, que es fan en un parell d'hores a pas tranquil. L'arribada al prat és, molt possiblement, el moment més emotiu de l'excursió: de sobte deixem el bosc enrere i rere un petit rasant i roca se'ns apareix un prat enorme amb un decorat de fons protagonitzat per les majestuoses parets de pedra i canals de la cara nord de la serra.

Un cop arribats en aquest punt serà el moment de descansar i perdre la vista una bona estona a les canals de la cara nord. Des de la mateixa entrada al prat us serà fàcil identificar les dues canals: a l'esquerra, la canal principal que us quedarà vista al davant, és la del Cristall. A la dreta, la canal de l'Ordiguer. Les dues estan separades per la paret de pedra de la cara nord de la Roca de l'Ordiguer.prat-cadi-flors-canal-cristall-canal-ordiguerA primer terme Prat de Cadí. Al fons i separades pel Roc de l'Ordiguer (centre foto), s'hi troba la canal del Cristall (esquerra) i la canal de l'Ordiguer (dreta) (Foto: IST).

Els nostres consells, recordatoris i recomanacions per a aquesta excursió:
• Si us ho podeu permetre, eviteu l'excursió en caps de setmana d'alta afluència
• És prohibit arrencar o tallar flors ni cap altra espècie vegetal
• Els gossos s'han de portar controlats en tot moment, pel que es recomana portar-los subjectats, ja que poden provocar molèsties a la fauna salvatge i als ramats
• En el sender de pujada a Prat de Cadí hi trobareu un filat i una tanca. Recordeu deixar-lo de nou tancat.
• I com sempre, porteu el mòbil carregat, aigua, roba d'abric, ulleres de sol, crema protectora, una assegurança per a activitats a la muntanya i el material propi que es correspon per a qualsevol sortida a l'alta muntanya d'acord amb les condicions i previsions meteorològiques.

El nostre track:
Enllaç del nostre track a Prat de Cadí clicant aquí.

Enllaç recomanat:
Parc Natural del Cadí-Moixeró

prat-cadi-estana-allau-cara-nord


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny