Notícia

Testegem els esquís de Liken Skis

Posem a prova els esquís ORHI SL R12 i els ANIE R15


El divendres 26 d'abril vam estar a Masella posant a prova els esquís de Liken Skis. En concret vam fer el test a dos models, els ANIE i els ORHI, amb condicions de neu molt bones tot i trobar-nos a finals d'abril. Us expliquem com ens va anar el test lliscant sobre aquests dos models d'esquís per diferents pistes de l'estació cerdana.


Divendres 26 d'abril a Masella: sol radiant, cel blau intens i neu pols. Sí, neu pols, en gairebé totes les pistes. La nevada precipitada 24 hores abans havia deixat l'estació cerdana en perfectes condicions, ideals per passar un dia esquiant o, com va ser el nostre cas, posant a prova els esquís de Liken.

Sobre aquesta marca dir-vos que és un projecte nou, nascut fa uns tres anys a La Pobla de Lillet (Berguedà) i que està impulsat per Oriol Baró. El seu objectiu, molt en resum, podria ser el de fabricar artesanalment esquís de fusta a mida i al gust del client, sota comanda i amb un ampli assortit d'opcions en telemark, pista, forapista i esquí de muntanya.

Tot i que LikenSkis ja actualment ofereix una gamma prou ampla per testejar i fer-se una idea de quin és l'esquí que busquem o volem, nosaltres vam fixar l'atenció en aquests dos models: els ORHISLR12 i els ANIER15. Per provar-los ens desplacem per diferents pistes de l'estació.

Segons el nostre tracker de l'app Skitude vam estar lliscant amb els LikenSkis un total de 4 hores durant les quals vam sumar 43 quilòmetres. Suficients per provar els 2 esquís esmentats.

oriol-baro-liken-skis-masella
Oriol Baró, màxim responsable de Liken Skis (Foto: Diaridelaneu).
 
Esquís ORHI (Eslàlom R12)

L'ORHI és un model d'esquí 100% pister, destinat a esquiadors de nivell avançat o expert. Ideal per a velocitats mitjanes i altes. Dissenyat per als girs curts en pistes blaves, vermelles i negres. Amb ells vam lliscar per les pistes Coma Oriola (blava), Dues Estacions (blava) i Tosa del mig (Vermella). (Veure vídeo test en aquest enllaç).

El millor: aquest esquí, ideal per a girs curts i mitjans (ràdi de gir 12 per llarg 162), ens va sorprendre per la seva reacció en les pistes esmentades, amb especial resultats a la pista Coma Oriola, on ens vam proposar treure-li el màxim rendiment en girs més curts sobre la que va ser la única pista que vam lliscar amb neu dura.
El que ens va agradar menys: potser ens hauria agradat provar un esquí una mica més llarg.

Fabricació: de fusta de freixe. Acabat de Sipo, semblant al sapel·li. Laminat tipus sandwich. Cantells d'acer. Sola UHMW_PE (Ultra-high-molecular-weight polyethylene).
Talla testejada: 162
Cotes: 122-72-106
Radi de gir: R12 a 162 cm
Fixació: el fabricant recomana la VIST 412 amb placa
Preu aproximat: consultar la web del fabricant.

oriol-baro-skis-liken-masella
Preparant el material a testejar (Foto: IST).

Esquís ANIE (Polivalent R15)

Un esquí de pista polivalent, destinat a esquiadors de nivell mig i avançat, però també en gaudiran els experts. Ideal per a girs mitjans. Els vam posar a prova a les pistes Masovera (blava), Les Fustes (blava), Central (vermella i blava), Coma Pregona (vermella), Muntanyes Russes (vermella) i Enamorats (blava). (Veure vídeo test en aquest enllaç).

El que més hi apreciem: un esquí molt estable en girs mitjans i amples.
El que ens va agradar menys: cap objecció, més enllà que el vam posar a prova en condicions de neu molt òptimes.

Fabricació: de fusta de freixe. Acabat de roure. Laminat tipus sandwich. Cantells d'acer. Cantells d'acer. Sola UHMW_PE (Ultra-high-molecular-weight polyethylene).
Talla testejada: 177.
Cotes: 124-74-108 cm.
Radi de gir: R15 en 177 cm
Fixació: el fabricant recomana la VIST 412 amb placa
Preu aproximat: consultar la web del fabricant.

Conclusió

Valoració global molt positiva. Caldria veure la reacció dels mateixos esquís en pista al llarg de tota una temporada i no en un dia, però el cert és que els dos models d'esquís testejats a Masella van respondre a les expectatives que s'esperen d'uns esquís d'eslàlom i d'uns esquís polivalents. Estètica molt encertada, d'acord amb el que són uns esquís de fabricació artesanal.

Trobareu més informació de Liken Skis a www.likenskis.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny