Notícia

Els Angles renovarà el telecabina de Les Pèlerins

Les actuals cabines de 16 places seran substituïdes per unes de menys capacitat però més còmodes

angles,telecabina,pelerins
Els Angles renovarà el telecabina de Les Pèlerins Autor/a: Les Angles
Més inversions a l'estació de Les Angles. L'estació del Capcir té previst renovar parcialment el telecabina de Les Pèlerins, substituïnt les actuals cabines de 16 places per més unitats però de menor capacitat i que seran més còmodes i equipades amb energia.  Us ho expliquem.


L'estació d'Els Angles (Capcir) renovarà el telecabina de Les Pèlerins. Aquest telecabina conegut per les seves àmplies cabines, de fins a 16 places i per ser una instal·lació que funciona tant a l'estiu com a l'hivern, serà remodelat a finals d'estiu.

La instal·lació forma part de l'eix central del domini, ja que uneix el peu de pistes principal amb el Pla de Bigorre, zona que en certa manera funciona com el nus principal de remuntadors i pistes de l'estació.

El telecabina va ser instal·lat per POMA l'any 1998 i té una llargada de gairebé 1,5 quilòmetres. Salva un desnivell de 450 m i actualment pot transportar fins a 3.000 esquiadors/hora. Està previst que al mes de setembre, un cop finalitzi la campanya d'estiu al BikePark, comencin a arribar les noves cabines model Sigma, segons informa avui el portal francès especialitzat en remuntadors stationsdeski.net.

Les noves cabines han estat dissenyades i fabricades a França per Sigma, una filial del grup Poma. Seran més petites en capacitat que les anteriors però per compensar la pèrdua de transport es posaran més unitats a la línia. A més, aniran equipades amb un panell solar al sostre per proporcionar energia neta.

La substitució de les cabines grans per més petites té la seva lògica i estratègia si tenim present que sovint, els esquiadors, siguin d'Els Angles o de qualsevol altra estació, van en grups força inferiors a la capacitat que ofereixen les actuals de 16 places de Les Pèlerins.

Amb freqüència els esquiadors prioritzen pujar en una mateixa cabina el grup que s'ha reunit per a l'ocasió: en resum, eviten dividir el grup i repartir-se. Explicat d'una altra manera, eviten accedir a una cabina ocupada per altres esquiadors encara que hi quedin places i prefereixen esperar a pujar tots junts en la següent cabina. I majoritàriament, tots els grups, siguin grans o petits, acostumem a funcionar amb la mateixa operativa. Això provoca que massa sovint les cabines de Les Pèlerins pugin a menys del 70% de la capacitat que ofereixen.

Les noves cabines ajudaran, doncs, a resoldre aquest condicionant i permetran reduir la infrautilització de la capacitat de cada cabina, a la vegada que es reduirà el temps d'espera entre el pas de cabina i cabina perquè se n'incrementarà el nombre d'unitats.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny