Notícia

L'inici de la temporada d'esquí d'estiu a Passo Stelvio s'endarrereix

L'obertura estava programada per al dissabte 1 de juny, però l'estat de l'estació ho impedeix

passo stelvio,carretera
Treballant amb màquines avui tarda al peu de pista del Passo Stelvio Autor/a: Captura de pantalla
Normalment, cada finals de mes de maig, Passo Stelvio és l'encarregada d'obrir la temporada d'esquí d'estiu als Alps. Aquest any l'obertura estava programada per a l'1 de juny però l'excés de neu a la carretera i l'amenaça d'allaus fan impossible l'obertura. L'estació ha comunicat a les seves xarxes socials que s'endarrereix la data d'inici de la temporada.


Passo Stelvio acostuma a no fallar, però aquest any ho tindrà difícil, gairebé impossible, per obrir el darrer cap de setmana de maig o alternativament el primer de juny com fa cada any. L'estació de Bormio, coneguda per ser la única dels Alps que té la particularitat de ser la única que precisament només obre a l'estiu, no podrà complir amb la tradició d'inaugurar la temporada d'estiu als Alps.

L'obertura estava programada per a l'1 de juny, i tot i que encara avui s'està treballant a contra rellotge per intentar obrir aquest dissabte tal com estava previst, el cert és que l'excés de neu a la carretera i les condicions meteorològiques dels darrers 4 dies fan impossible l'obertura. Per treballs pendents de neteja i sobretot per l'elevat risc d'allaus que amenacen la carretera d'accés, aquest dimecres l'estació ha comunicat via xarxes socials que s'endarrereix la data d'obertura.

Per a la temporada d'estiu 2019 estava planificat que les instal·lacions s'obrissin ininterrompudament entre l'1 de juny al 3 de novembre de 2019.

La situació d'aquesta primavera al PassoStelvio ha resultat ser un problema per a l'obertura de les instal·lacions, ja que d'una banda l'hivern ha estat generós en neu a la zona i de l'altra les condicions meteorològiques dels darrers 4 dies han complicat les tasques d'obertura de l'estació.

Estius canviants

En els darrers estius Passo Stelvio s'ha vist amb severes dificultats per mantenir obertes pistes i remuntadors a causa de les cada vegada més altes temperatures en aquesta part dels Alps. De fet, al 'estiu de 2017, Passo Stelvio es va veure obligat a tancar uns dies a principis d'agost. Uns dies més tard una nova nevada va premetre reobrir la totalitat de les instal·lacions i pistes.

A l'estiu la glacera ofereix un circuit d'esquí de fons de 5 quilòmetres, entre 15 i 20 quilòmetres de pistes per esquí alpí (que pot variar segons condicions de neu), 6 remuntadors i un desnivell de 650 metres, ja que la seva cota alta arriba fins a 3.450 metres i la cota baixa als 2.760.

La glacera del Passo Stelvio també és coneguda com l'Stilfser Joch. Té l'atractiu de ser la més extensa dels Alps italians i és molt sol·licitada per a entrenaments d'equips nacionals de mitja Europa.

Més informació a:

www.passostelvio.eu
Correu electrònic: info@passostelvio.eu
Article esquí d'estiu a Itàlia en aquest enllaç.

Comunicat publicat avui a la pàgina Facebook:

"Causa pericolo valanghe tutte le strade che portano al Passo dello Stelvio restano chiuse fino a nuova comunicazione. Apertura impianti di conseguenza rimandata a data da definire. Aggiornamenti la prossima settimana"

EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial