Notícia

La Copa del Món de Grandvalira va superar en teleespectadors clàssiques com les celebrades a Kitzbühel

Un total de 38 canals de televisió de 23 països van emetre les proves en directe per 35 milions de teleespectadors


L’èxit esportiu i mediàtic de les Finals 2019 avalen l’aposta per la candidatura d’unes noves Finals de la Copa del Món al 2023 a Grandvalira. El domini andorrà va obtenir un ressò mediàtic de 17,2 milions d’euros als mitjans de comunicació internacionals. L’esdeveniment celebrat als sectors de Soldeu El Tarter van enregistrar 35 milions de teleespectadors en directe, xifres superiors a seus clàssiques com Kitzbühel (AUT) o Wengen (SUI).


"Una de les finals més ben organitzades de la història". Són paraules de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que es van tornar a deixar escoltar al darrer FIS Calendar Conference celebrat a Dubrovnik a finals de maig. L’èxit esportiu i mediàtic “és un estímul per continuar endavant i volar més alt”, segons ha afirmat aquest mes de juny el Cònsol Major de Canillo i President del Comitè Organitzador, Josep Mandicó. Fent al·lusió a aquestes paraules, el vicepresident de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Patrick Touissant ha anunciat que la FAE i Grandvalira aposten per la candidatura d’unes noves Finals de la Copa del Món d’esquí alpí al 2023.

L’estació va obtenir un ressò mediàtic als mitjans de 17,2 milions d’euros, tot i que, “són xifres només d’alguns països com Andorra, Espanya, França, Estats Units, Regne Unit, Itàlia, Noruega i Suècia". Així ho ha especificat Conrad Blanch, director general del Comitè Organitzador de les Finals 2019 qui ha afegit que “hi ha un abans i un després en el món d’esquí després d’aquest esdeveniment. Hi ha un sentiment unànime de respecte i reconeixement cap a Andorra”.

Un altre dels indicadors més esperats eren les xifres d’audiència de la retransmissió televisiva produïda per Infront.  Les imatges d’Andorra i dels Pirineus es van emetre en un total de 23 països des de 38 canals de televisió que van oferir les proves aconseguint una audiència de 35 milions de teleespectadors en directe. Les Finals de la Copa del Món Andorra 2019 ha estat l’esdeveniment del circuit de Copa del Món que ha registrat millors xifres d’audiència en televisió aquesta temporada per sobre de seus tradicionals com Kitzbühel (Àustria) o Wengen (Suïssa).

Del 13 al 17 de març el share mitjà (quota de pantalla) de les Finals 2019 va ser del 7% amb puntes de més del 35% en alguns països de tradició alpina. D’altra banda, l’informe de la companyia externa (Nielsen) que efectua la medició de l’impacte televisiu també recull que entre els directes, diferits i programes es van produir un total de 1.180 hores d’emissió.
  
El futur a la Copa del Món

Un cop fet el balanç de l’esdeveniment esportiu més gran que ha acollit mai el país, Andorra no s’atura i manté ferma l’aposta per continuar en l’elit de l’esquí alpí.  El recent anomenat Cap de Govern, Xavier Espot ha manifestat durant la presentació d’avui la voluntat de l’Executiu andorrà de seguir donant suport a la FAE i a Grandvalira amb l’esport nacional de competició amb la candidatura a les Finals de la Copa del Món 2023. Els anys precedents, l’estació preveu acollir alguna nova edició de Copa d’Europa.
 
Les finals de la Copa del Món celebrades a Grandvalira en xifres:
 
17,2 milions € de retorn mediàtic (Valor Publicitari Equivalent) a Andorra, Espanya, França, Estats Units, Regne Unit, Itàlia, Noruega i Suècia
8,2 milions € de ressò mediàtic als mitjans espanyols (Font: Acceso)
3,2 milions € de ressò mediàtic als mitjans francesos (Font: Kantar Media)
5,8 milions € de ressò mediàtic en mitjans internacionals premsa escrita i online (USA, UK, IT, NOR, SWE) (Font: Kantar Media)
576 milions de lectors, oients i teleespectadors a Espanya
+210% de retorn als mitjans espanyols que a la Copa del Món 2016
+90% de retorn als mitjans francesos que a la Copa del Món 2016
+ 4.000 impactes als mitjans nacionals i internacionals
35 milions de teleespectadors en directe
23 països amb drets de retransmissió de televisió
38 canals de televisió van oferir les proves en directe
7% de share mitjà
24,5 milions de teleespectadors en directe a Kitzbühel (AUT)
22% milions de teleespectadors en directe a Wengen (SUI) 
437 professionals de la comunicació acreditats
125 mitjans de comunicació de 15 països
184 tècnics de televisió in situ
14 televisions in situ
14 emissores de ràdio presents
73 fotògrafs

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny