Notícia

Passo Stelvio confirma obertura per demà divendres

Problemes en els accessos i el perill d'allaus obliguen a obrir una setmana més tard del previst

passo stelvio,glacera
Passo Stelvio confirma obertura per demà divendres Autor/a: Passo Stelvio
Confirmat: Passo Stelvio obre demà divendres, una setmana més tard del previst. Aquesta glacera, a la frontera entre el Tirol del Sud i la Llombardia, té la particularitat de ser la única que precisament només obre a l'estiu. Enguany l'obertura estava programada per obrir ininterrompudament entre l'1 de juny al 3 de novembre de 2019.


Finalment s'anuncia l'obertura de la glacera de PassoStelvio. Ahir els responsables de l'estació van anunciar via xarxes socials que per avui dijous s'obria l'accés per carretera des de Bormio i per demà divendres l'obertura per a l'esquí de la glacera. En concret s'obre per a la pràctica de l'esquí el sector de llevant de la glacera (mt. 2760-mt. 3450) i ho farà en horari de 7 a 12 del matí.

La situació dels accessos també té limitacions. S'obre la carretera des de Bormio des de les 6 del matí i fins a les 12 del migdia. Després torna a quedar tallada per risc d'allaus. L'accés des de Suïssa, que enllaça amb la carretera que puja des de Bormio (Llombaria), també quedarà obert en el mateix horari. Per contra, l'accés des de Bolzano (Tirol del Sud), conegut pels girs tancats de gairebé 180 graus, continua tancat.

Es recomana estar molt atent a qualsevol canvi en els horaris i l'estat de carretera via les xarxes socials de PassoStelvio. Enllaç Facebook de Passo Stlevio clicant aquí.

Passo Stelvio té la particularitat de ser la única que precisament només obre a l'estiu i enguany l'obertura estava programada per obrir ininterrompudament entre l'1 de juny al 3 de novembre de 2019.

En els darrers estius Passo Stelvio s'ha vist amb severes dificultats per mantenir obertes pistes i remuntadors a causa de les cada vegada més altes temperatures en aquesta part dels Alps. De fet, al 'estiu de 2017, Passo Stelvio es va veure obligat a tancar uns dies a principis d'agost. Uns dies més tard una nova nevada va premetre reobrir la totalitat de les instal·lacions i pistes.

A l'estiu la glacera ofereix un circuit d'esquí de fons de 5 quilòmetres, entre 15 i 20 quilòmetres de pistes per esquí alpí (que pot variar segons condicions de neu), 6 remuntadors i un desnivell de 650 metres, ja que la seva cota alta arriba fins a 3.450 metres i la cota baixa als 2.760.

Més informació a:

www.passostelvio.eu
Correu electrònic: info@passostelvio.eu
Article esquí d'estiu a Itàlia en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny