Notícia

Peyragudes accelera les obres d'instal·lació del nou telecabina Skyvall

El nou telecabina, amb cota de sortida a només 930 m, farà de Loudenvielle un autèntic peu de pistes de Peyragudes

telecabina,construccio,peyragudes
Peyragudes accelera les obres d'instal·lació del nou telecabina Autor/a: Stationsdeski.net
Tornen a reactivar-se amb força les obres del nou telecabina de Peyragudes. Les obres es van iniciar la tardor passada i després d'un hivern en què pràcticament han quedat aturades ara tornen a reactivar-se amb la vista posada en l'obertura per aquest proper mes de juliol.


Ja fa setmanes que s'han reactivat amb força les obres d'instal·lació del nou telecabina desembragable de 10 places (TCD10) de Peyragude-Loudenvielle. Amb el nom de Skyvall aquest telecabina de darrera generació, del fabricant Poma, unirà la població de Loudenville, de només 300 habitants, amb l'estació d'esquí de Peyragudes, situada a la cota 1.600 m.

Segons informava el portal francès especialitzat en remuntadors Stationsdeski.net, dissabte passat ja només quedaven pendents la instal·lació de les dues darreres pilones del traçat del remuntador. Les estacions de sortida i retorn ja gairebé estan enllestides i, si no hi ha cap imprevist, el nou remuntador quedarà enllestit a principis de juliol.

El giny mecànic facilitarà l'accés dels esquiadors entre Loudenviela i el sector Peyresourde, al peu dels telecadires Privilege i Serias de Peyragudes, de manera que els esquiadors que ho vulguin s'estalviaran fer el trajecte d'una carretera de 10 quilòmetres.

A més, amb la nova instal·lació Peyragudes, que forma part del grup NPY, fa un pas endavant en el seu posicionament, més accessible i proper a la autopista A64 i per tant a la ciutat de Tolosa.

El cost d'aquest telecabina desembragable és de 9,7 milions d'euros. Té una llargada de 3.015 m, un desnivell de 644, una capacitat de 2.000 esquiadors/hora, 64 cabines de 10 places i 22 pilones.

Algunes curiositats de Peyragudes

Amb cota de sortida a només 930 m, es disputarà la quarta plaça del Pirineu francés en tenir la cota de sortida més baixa. Actualment el llistat el lidera Luchon-Superbagnères amb cota sortida a 630 m, seguida per Ax-Les-Thermes, amb un telecabina de base a 720 m, Saint Lary, a 830 m, i finalment Cauterets, amb sortida a la cota 930 m.

L'estació va néixer de la fusió de les estacions de Peyresourde i Les Agudes l'any 1988, de la qual en va sorgir el domini esquiable de Peyragudes. Aquest domini ofereix 60 km esquiables i 17 remuntadors. Fa dos anys va inaugurar la mítica pista 007, dedicada a l'agent anglès amb motiu del 20è aniversari del rodatge de la mítica pel·lícula "Tomorrow never dies" (1997). 

Va ser de les primeres a apostar per la instal·lació de canons de neu i actualment és l'11a estació de la serralada per nombre de canons, amb 230 unitats de producció.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny