Notícia

Vallnord-Pal-Arinsal acull de nou la Copa del Món UCI de MTB

Només falten 25 dies perquè els riders més importants del món de la MTB s’instal·lin a Andorra

UCI,vallnord,MTB
Torna a Vallnord-Pal-Arinsal la Copa del Món UCI de MTB Autor/a: Vallnord
La Massana ha inaugurat aquest dijous, 6 de juny, el compte enrere per a la celebració de la 7a edició de la Copa del Món UCI de mountain bike 2019. Falten exactament 25 dies perquè l’esdeveniment mundial de la MTB torni a aplegar milers de persones a les instal·lacions de Vallnord – Pal Arinsal, en el marc de la UCI MTB World Cup. Un any més, l’estació rebrà les proves de short-track (XCC), amb les finals el divendres 5 de juliol, descens (DHI) el dissabte i finalment , les finals de cross-country (XCO) que tancaràn l’esdeveniment


L’organització de la UCI MTB World Cup Vallnord 2019 ha iniciat aquest dijous 6 de juny el compte enrere per a la 7a edició que l’esdeveniment internacional farà al Principat d’Andorra, del 2 al 7 de juliol. Només falten 25 dies perquè els riders més importants del món s’instal·lin a la Massana amb la finalitat de disputar-se les primeres places internacionals en les modalitats de DHI i XCO. La primera cursa tindrà lloc el proper 5 de juliol amb la prova short-track, una prova de 30 minuts d’un quilòmetre en la que participen 40 dels millors riders elit del món. A partir d’aquí, es desenvoluparan els entrenaments i rondes classificatòries que duran per donar pas a les finals de descens el dissabte 6 de juny i finalment, les finals de cross-country el diumenge 7 de juny. Fins al moment, Vallnord-Pal-Arinsal ha acollit 6 Copes del Món i 1 Mundials de BTT.
 
L’acte que ha donat sortida al compte enrere de la Copa del Món, s’ha celebrat, com es tradició, al Teatre de les Fontetes de La Massana aquest matí i ha comptat amb la presència del Cap de Govern, Xavier Espot, el Cònsol Major de la parròquia ipresident d’EMAP,  David Baró, el President de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart, i finalment el director general de Vallnord-Pal-Arinsal, Josep Marticella.
 
En l’acte, Baró ha destacat l’orgull i l’importància d’esdeveniments com aquests per al país, ja que ajuden a potenciar el turisme en època estival i a la vegada, ser el focus mundial de la BTT durant 6 dies. Es tracta d’una trobada clau i consolidada durant l’estiu on l’edició passada van rebre 66.000 espectadors amb la Copa del Món i Màsters i sumant els més de 5 milions d’audiència acumulada procedents de 95 països que van ser testimonis a través de televisió o streaming. Destaca que “totes les renovacions al circuits i treball constant dels involucrats fan possible que Vallnord-Pal-Arinsal estigui ben posicionat” per poder treballar les noves candidatures per a 2021, 2022 i 2023 i se sent optimista en seguir responent a l’eslògan que la caracteritza: “Muntanyes d’emocions”. 
 
Per la seva banda, Gerard Riart, President de la Federació Andorrana de Ciclisme destaca el seu orgull en seguir treballant per fer possible que Andorra rebi esdeveniments d’aquest calibre i ha agraït a la parròquia i a Vallnord-Pal-Arinsal la feina feta per rebre la Copa del Món. Pel que fa la representació andorrana, el país tindrà presència en les dues categories amb els júniors Guy Díaz y Kilian Folguera en Cross – Country i finalment, Joan Aracil s’estrena en la categoria d’èlit de descens.
 
El Cap de Govern d’Andorra i President d’Honor de la Copa del Món UCI de MTB 2019, Xavier Espot, mostra tot el seu suport en esdeveniments com la Copa del Món de BTT que ajuden “al turisme del país durant l’estiu”. Destaca que es tracta d’un acte amb gran valor per al país i que permeten consolidar els mercats . Per a Espot, Vallnord-Pal-Arinsal ha aconseguit consolidar no només la Massana, si no Andorra en un país de referència per al ciclisme. Finalment ha agraït a totes les persones que fan possible que aquestes trobades siguin un èxit.
 
Una Copa del Món centrada en el públic


Aquesta Copa del Món UCI de BTT a Vallnord-Pal-Arinsal està pensada per l’espectador amb millores pensades per a la comoditat dels espectadors i que sense dubtes, repercuteixen en els corredors. Josep Marticella, ha destacat que “en aquesta edició, es busca la qualitat en tots els punts de la Copa del Món” i que l’objectiu es aconseguir que el “públic sigui el protagonista” de l’esdeveniment tenint. En aquesta edició, Vallnord-Pal-Arinsal posarà totes les eines per a facilitar als espectadors la seva visita durant els dies de la Copa del Món, com una guia per a l’espectador, més animació i sense dubtes, molta aventura i emocions. Un any més, l’estació de la Massana rebrà proves de XCC (Short-Track), DHI (Descens) i XCC (Cross – Country). A nivell tècnic, es reforçaran les millores als circuits seguint la tendència de les altres seus per aconseguir circuits més difícils i tècnics.
 
Un esdeveniment possible gràcies als voluntaris

Tal com destaquen durant la presentació el Cònsol de la Massana i el Cap de Govern, la parròquia i el país sempre estarà agraït amb totes les persones que fan possible l’èxit d’esdeveniments d’aquesta magnitud. Baró ha aprofitat durant la presentació per fer una crida a totes aquelles persones que vulguin participar un cop més amb la Copa del Món. Les inscripcions per formar part del voluntariat de la Copa del Món segueixen obertes i es fan a través del web https://www.vallnordworldcup.com/ca/fes-te-voluntari/ on poden inscriure’s tots els majors de 16 anys, ja siguin nacionals o bé seguidors de l’exterior que vulguin formar part d’aquest gran esdeveniment.
 
Consulta el programa de les proves

https://www.vallnordworldcup.com/ca/programa/
 
Tots els detalls sobre els circuits, classificacions i la informació sobre la World Cup
http://www.vallnordworldcup.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny