Notícia

L'Ospitalet proposa recuperar el vell projecte d'un cremallera fins al Pas de la Casa

La nova via fèrria tindria enllaç a l'actual estació de tren de l'Ospitalet, a la línia fèrria Tolosa-La Tor de Querol

L'Ospitalet proposa recuperar el vell projecte d'un cremallera fins al Pas de la Casa
L'Ospitalet proposa recuperar el vell projecte d'un cremallera fins al Pas de la Casa
Nova proposta d'accés a Andorra des de França. Si l'estiu passat es va proposar la construcció d'un tren cremallera entre Porta (Alta Cerdanya) i el Pas de la Casa, avui és l'alcalde de l'Ospitalet qui demana recuperar la idea-projecte d'un cremallera des de la seva població fins a la frontera andorrana.


L'alcalde de l'Hospitalet, Arnaud Diaz, demana estudiar la viabilitat d'un tren que enllaci la localitat de l'Arieja amb el Pas de la Casa. Es tracta de recuperar el vell projecte d'un tren cremallera de 12 quilòmetres de via que ja va plantejar-se, segons explica, com una idea que es va proposar uns anys enrere des d'Andorra. La informació l'avança avui el Periòdic d'Andorra.

Segons senyala el diari andorrà, l'alcalde de l'Ospitalet, Arnaud Diaz, vol que la Cambra de Comerç de l'Arieja i les autoritats andorranes es reuneixin per valorar-ne la viabilitat. També demana potenciar la línia de tren convencional que enllaça Tolosa amb la Tor de Querol, modificar els horaris dels trens per facilitar que als esquiadors els pugui resultar interessant aturar-se a l'Ospitalet per pujar a esquiar al Pas de la Casa. Finalment demana la gratuïtat del túnel del Pimorent quan l'accés al port per carretera estigui tancat.

La construcció d'aquest tren cremallera podria tenir un cost de prop de 120 milions d'euros. Actualment el trajecte entre l'Ospitalet i el Pas de la Casa es fa per la carretera Rn-20 i Rn-22, uns 12 quilòmetres de carretera que a l'hivern es veu sovint afectada per la neu i les allaus.

Projecte d'un Metro soterrat des de Porta al Pas o un aeroport
 
No fa ni un any, l'estiu passat, que també es va fer la proposta de construcció d'u metro de 7 quilòmetres per unir Porta a la Vall de Querol amb el Pas de la Casa. El projecte l'impulsen el Govern andorrà i la Cambra de Comerç del país de comú acord amb la Cambra de Comerç de Perpinyà, que el considera d'interès per al territori. El metro subterrani entre les poblacions de Porta, a la Vall de Querol, i el Pas de la Casa, a Andorra, tindria connexió a la via de tren internacional de la Tor de Querol (Barcelona-Tolosa-París). El trajecte duraria 11 minuts i tindria un cost proper als 150 milions d'euros.

Un altre dels projectes que també es proposa per millorar les connexions d'Andorra mab l'exterior passar per la constrrucció d'un aeroport.Es construiria a Grau Roig, a prop de les pistes d'esquí, i tindria una pista de 2,5 Km.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny