Notícia

La Cambra de comerç d'Andorra presentarà el projecte de l'aeroport aquesta propera setmana

Els seus dos objectius són facilitar el trasllat de persones i mercaderies fora de la Unió Europea

avio,motor,ala,norwegian
La Cambra de comerç d'Andorra presentarà el projecte de l'aeroport aquesta propera setmana Autor/a: Diaridelaneu.cat
La Cambra de Comerç presentarà, dimecres vinent, el projecte d'aeroport en territori andorrà. Miquel Armengol, president de l'organisme, ho ha avançat a la ràdio-televisió del país. Assegura que els seus dos objectius són facilitar el trasllat de persones i mercaderies fora de la Unió Europea, i que servirà per atreure turisme de luxe i que serà complementari al de La Seu d'Urgell.


A pocs dies de presentar el projecte d'aeroport en territori andorrà, la Cambra de Comerç d'Andorra encara està a l'espera d'algun informe escrit. Tot apunta que seran favorables i que donaran llum verd a la viabilitat de construir una infraestructura com aquesta.

El president de la patronal, Miquel Armengol, no ha volgut avançar-ne detalls, però ha remarcat a la ràdio-televisió andorrana que seria complementari a l'aeroport d'Andorra-la Seu i que podrien funcionar tots dos alhora. L'actual de La Seu disposa d'un radi d'acció de mil quilòmetres per a avions regionals, mentre que el que s'hauria de construir a Grau Roig tindria un radi entre 6.000 i 7.000 quilòmetres.

Assegura que els seus dos objectius són facilitar el trasllat de persones i mercaderies fora de la Unió Europea, i que servirà per atreure turisme de luxe i que serà complementari al de La Seu d'Urgell.

El projecte es presentarà públicament dimecres vinent, amb la presència de tècnics especialistes de les empreses que han elaborat els estudis.

I sobre els estudis per a la connexió ferroviària amb els dos estats veïns, van per bon camí, però més a poc a poc, si bé es tracta d'un projecte més ambiciós i complex. De moment ja s'han començat a establir converses amb la Unió Europea.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial