Notícia

Un nou pas en la promoció de l'esquí nòrdic a Andorra: La Rabassa esdevindrà el centre de tecnificació de la modalitat

Ha estat possible gràcies a la col·laboració del comú de Sant Julià i del Comitè Olímpic Andorrà

Imatge d'arxiu de l'estació de fons de La Rabassa
Imatge d'arxiu de l'estació de fons de La Rabassa Autor/a: Naturlandia
La creació d'aquest centre de tecnificació a Naturlàndia cobrirà les necessitats esportives dels fondistes Carola Vila i Ireneu Esteve, al mateix temps que els equips que hi ha al darrera també se'n puguin beneficiar.


Aquesta setmana s'ha presentat al Comú de Sant Julià de Lòria, a Andorra, la signatura del conveni que ha fet possible que finalment la FAE pugui tirar endavant un vell projecte. Finalment el centre de tecnificació de Naturlàndia (Estació d'esquí nòrdic de La Rabassa) veurà la llum i això ha estat possible gràcies a la col·laboració del comú de Sant Julià de Lòria, que és qui posa l'espai, del Comitè Olímpic Andorrà, que col·labora en el finançament, i d'Andbank.

Amb la creació d'aquest centre, la FAE cobreix les necessitats esportives dels fondistes Carola Vila i Ireneu Esteve, al mateix temps que els equips que hi ha al darrera també se'n podran beneficiar. La idea, a més, és que quan els fondistes no estiguin utilitzant el centre també se'n puguin beneficiar la resta de federacions i clubs del país.

El centre disposarà d'un espai per dormir, un altre per cuinar i un espai per menjar i per estar, a més de lavabo i un petit gimnàs, amb tota l'oferta natural que ofereix un espai com Naturlandia. En ell es podrà entrenar amb esquís de rodes i bicicleta muntanya, tot envoltats d'un entorn privilegiat.

Pepi Pintat, president de la FAE,ha explicat "que esperem que amb la construcció d'aquest centre puguem realitzar el pas que pretenem dur a terme amb els nostres esportistes, de manera que puguin preparar-se de la millor forma possible, al mateix temps que pensem que així estalviarem amb despeses, doncs això ens permetrà realitzar menys desplaçaments". També hi ha afegit que "és una aposta també pensant en la construcció de nou talent, de joves promeses no solament en la disciplina de l'esquí de fons, sinó pensant en els esportistes del nostre país" i ha conclós "que això ens permetrà fer un pas més en l'esport andorrà".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny