Notícia

Milà-Cortina d'Ampezzo acollirà els Jocs d'Hivern 2026

Ahir dilluns, el Comitè Olímpic Internacional va adjudicar les Olimpíades d'Hivern 2026 a Milà-Cortina d'Ampezzo.

Cortina d\'Ampezzo Ski World Cup
Milà-Cortina d'Ampezzo acollirà els Jocs d'Hivern 2026 Autor/a: Cortina d\'Ampezzo Ski World Cup
El Comitè Olímpic Internacional va adjudicar ahir dilluns les Olimpíades d'Hivern 2026 a Milà-Cortina d'Ampezzo. La decisió es va anunciar durant la 134a sessió del Comitè Olímpic Internacional (COI), celebrada a Lausanne, Suïssa. Les opcions per als jocs de dins de 8 anys estaven entre Estocolm (Suècia) i la candidatura italiana. Serà la tercera vegada que Itàlia aculli uns Jocs Olímpics d'Hivern, i la segona vegada per Cortina, que ja va ser seu el 1956. El 2006 es van celebrar a Torí.


La candidatura italiana de Milà-Cortina d'Ampezzo, ha estat la guanyadora enfront de la d'Estocolm i Are per organitzar els Jocs Olímpics de 2026. Seran els tercers jocs d'hivern per als italians.

El Comitè Olímpic Internacional ha adjudicat aquest dilluns la seu dels Jocs d'hivern de l'any 2026 a la candidatura de Milà-Cortina d'Ampezzo, que s'ha imposat a la d'Estocolm-Åre. Serà la tercera vegada que la cita olímpica hivernal es disputi a Itàlia, després de les edicions de 1956 a Cortina i 2006 a Torí.

Milà succeirà en la relació d'organitzadors de Jocs d'hivern a Pequín, que els acollirà en l'any 2022.

El primer ministre italià Giuseppe Conte va liderar a l'equip que aquest dilluns va fer la seva presentació final a Lausana (Suïssa) davant l'assemblea del COI. El president de la República, Sergio Mattarella, va enviar un missatge en vídeo.

Una jove patinadora nascuda a Lausana va lliurar al president del COI, l'alemany Thomas Bach, el sobre amb el nom de la ciutat guanyadora, després de l'escrutini dels vots emesos pels membres de l'organisme de forma secreta.

Thomas Bach es va acostar immediatament a felicitar els guanyadors i als consolar els perdedors, especialment a Gunilla Lindberg, veterana membre sueca del COI, i la princesa Victòria, hereva de la corona del país nòrdic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny