Notícia

La posada en marxa del telecabina fins al Niu de l'Àliga es posposa a l’octubre

L'empresa instal·ladora demanava l'aturament total de l'actual instal·lació un mínim de 3 setmanes

telecabina-obres-alp2500-Molina-ACN
L'empresa instal·ladora demanava l'aturament total de l'actual instal·lació un mínim de 3 setmanes Autor/a: ACN

La Molina estrenarà la prolongació del telecabina fins al Niu de l'Àliga a l'inici de la pròxima temporada de neu. Les obres d'aquesta instal·lació, que suposa una inversió de sis milions d'euros, encaren la seva recta final.


El tram de telecabina que unirà la base de l'estació de la Molina (Cerdanya) amb el refugi del Niu de l'Àliga, a més de 2.500 metres, s'estrenarà a l'inici de la pròxima temporada de neu. Tot i que les obres es troben a la seva recta final, aquestes requereixen deixar aturat l'actual remuntador durant tres setmanes i, per aquest motiu, s'ha decidit endarrerir aquests treballs fins al 15 de setembre. D'aquesta manera, es preveu que aquesta instal·lació estigui enllestida a l'octubre i que es pugui inaugurar coincidint amb l'arribada dels primers esquiadors al complex. A banda d'aquesta actuació, que compta amb un pressupost de sis milions d'euros, també s'està construint un nou telecadira fins a la zona de Coll de Pal (Berguedà).

telecabina-obres-alp2500-Molina-@ACN

El director de l'estació de la Molina, Xavier Perpinyà, ha explicat que tot i que la prolongació del telecabina fins al Niu de l'Àliga podria haver entrat en funcionament aquest 31 de juliol, per fer-ho possible calia parar l'actual remuntador durant tres setmanes per poder així unir tots dos trams. Per aquest motiu, i tenint en compte que el complex ofereix diverses activitats durant l'estiu, s'ha decidit que aquests treballs s'executin a partir del 15 de setembre, amb la qual cosa les obres acabaran a principis d'octubre.

El telecabina, però, no s'inaugurarà fins a l'inici de la pròxima temporada de neu, quan serà possible arribar des de la base de l'estació fins al refugi, situat a 2.537 metres. A més, també està previst que aquest pugui parar, com fins ara, a la cota 2.340 i en funció dels sectors que estiguin en funcionament durant la temporada en què es pot practicar l'esport blanc. Les obres, que van començar al mes d'agost de 2018 i es van reprendre després de l'hivern, compten amb un pressupost de sis milions d'euros.

telecabina-obres-alp2500-Molina-@ACN

Coincidint amb la presentació de la temporada d'estiu al sector hoteler de l'àrea d'influència de l'estació, Perpinyà els ha fet una visita d'obres i ha destacat que la prolongació del telecabina permetrà programar activitats a la Molina durant deu mesos a l'any. A més, el director del complex també ha explicat que el nou telecadira que s'està construint per arribar a la zona de Coll de Pal (Berguedà) entrarà en servei aquest any.

Pel que fa a les activitats previstes per aquests pròxims mesos, el director de la Molina ha destacat l'obertura dels circuits per a bicicletes o les que es duen a terme a l'entorn del llac. En aquest sentit, ha explicat que, en conjunt, aquestes van atreure l'any passat a més de 45.000 persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny