Notícia

La Copa del Món UCI de BTT arriba a Vallnord-Pal-Arinsal

Hi participaran 571 riders, 155 equips i 43 nacionalitats

btt,vallnord
La Copa del Món UCI de BTT arriba a Vallnord-Pal-Arinsal Autor/a: Vallnord
Vallnord-Pal-Arinsal ha inaugurat aquest dimecres, 3 de juliol, la 4ª etapa de la Copa de Món de mountain bike que la Unió Ciclista Internacional (UCI) fa a La Massana, Andorra. El primer reconeixement de terreny per part dels riders i de l’organització així com la inspecció tècnica del circuit de descens (DHI) han inaugurat l’acte a Pal. L’estació acollirà les proves de short-track, descens i cross-country.


L’organització de la Copa del Món UCI de MTB a Vallnord-Pal-Arinsal ha fet oficial aquest dimecres, 3 de juliol, l’inici d’un esdeveniment en què s’esperen prop més de 35.000 visitants. El cònsol major de La Massana i president de Vallnord-Pal-Arinsal , David Baró, ha destacat que es ja es tracta d’un “esdeveniment consolidat en el calendari” i que no es tracta només de la “Copa del Món de la Massana sinó d’Andorra”. Un total de 571 riders de 155 equips, de més de 43 nacionalitats, ja s’han instal·lat a Pal Arinsal.
 
Des d’avui i fins al proper 7 de juliol, l’estació ofereix un programa complet d’esdeveniments per aconseguir un acte destacable dins del calendari del país. Tal com ha destacat el gerent general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, la Massana ja s’ha convertit en un referent en el món del BTT i destaca que esdeveniments d’aquest tipus “ajuden al país i a desestacionalitza el turisme d’Andorra”. Assumeix que són accions que suposen molta feina i cada any suposen un repte. Tanmateix, les paraules que el representant de la delegació de MTB de la UCI, Simon Burney, ha dedicat a Vallnord-Pal-Arinsal mostren positivitat en tots els aspectes. Mostra que és una de les localitzacions preferides dels corredors així com una de “les més importants dins del calendari de la Copa del Món”. Remarca que l’esforç de l’estació i la seva disposició en aconseguir, que cada any l’organització sigui perfecta. En total, més de 190 reporters s’instal·len a l’estació per cobrir l’esdeveniment.

Una cita de qualitat

Per aconseguir un major espectable i una millor experiència, s’ha treballat molt l’espectable que s’oferirà. Aquesta edició, s’han ampliat el nombre de pantalles a la zona del Prat de la Ribera, així com els punts de so que faran més immersiva l’experiència. A la sortida de Cross Country, les grades s’han col·locat més properes a la sortida per aconseguir una millor visibilitat  als espectadors. Com cada any, els trams no visibles es podran veure a través de la pantalla gegant emplaçada en el mateix circuit. Albert Balcells, director tècnic de la prova expressa que l’objectiu principal “és consolidar la qualitat dels nostres circuits de descens i Cross Country com als millors valorats de totes les cites”. Vallnord-Pal-Arinsal treballa perquè el corredor se senti realitzat amb el treball que es realitzen en els recorreguts.
 
3 dies de proves intenses

Durant l’UCI MTB World Cup 2019, Vallnord-Pal-Arinsal acollirà 3 proves a partir de divendres. La primera, Short Track (XCC), prova inaugurada l’any passat, és la més intensa i curta: 1,1km entre 20-25 minuts on els 40 millors corredors de Cross Country hi participen. La segona prova, el dissabte, la més animada i emocionant: 2,5 km de baixades ràpides i tècniques amb sortida des de la Caubella i arribada al Prat de la Ribera. Finalment, la Copa del Món es tanca amb Cross Country (XCO), la cursa de 3,8km i la que més altura ofereix de totes les cites.  

Un esdeveniment pensat en el públic

Un dels objectius primordials de l’UCI i de l’estació de la Massana és aconseguir una experiència única en el públic i molta espectacularitat. Amb la finalitat d’assolir-la, Vallnord-Pal-Arinsal, a més de millorar aspectes tècnics en la cobertura, ha ampliat totes les animacions durant els dies de les finals i ha creat la guia de l’espectador que estarà disponible a partir de divendres per a tots els espectadors. En aquesta, els espectadors i visitants coneixeran en primera persona tot el que poden realitzar durant els dies de la Copa del Món i garantir una cobertura general de tot l’esdeveniment. Tal com destaca el director general de Vallnord-Pal-Arinsal, aquests actes serveixen perquè tothom del país participi, no només la Massana. S’espera que les pluges a inicis de setmana ajudin a seguir millorant les condicions dels circuits. Marticella, destaca tots els recursos destinats durant aquests dies i agraeix la implicació de tot l’equip intern així com de tots els espònsors que confien en l’esdeveniment. Amb tot, el director ha tancat la roda de premsa dirigint-se al públic per convidar-los un any més a la Copa del Món UCI de MTB Vallnord 2019.
 
Consulta el programa de les proves
https://www.vallnordworldcup.com/ca/programa/
 
Tots els detalls sobre els circuits, classificacions i la informació sobre la World Cup
http://www.vallnordworldcup.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny