Notícia

Comencen els World Roller Games de Barcelona

Nil Llop, oportunitat d’or als World Roller Games de Barcelona

Comencen els World Roller Games de Barcelona
Comencen els World Roller Games de Barcelona Autor/a: FCEH
Des d’avui i fins al 14 de juliol, Barcelona i quatre ciutats catalanes més acolliran la gran cita mundial dels esports de la roda petita, amb la participació de 4.120 esportistes. Nil Llop i Luisa González (CP Cobra) seran la referència del patinatge de velocitat, on aspiren a cotes altes.   


Més de 4.000 esportistes de 81 països, 11 dies de competició en 5 seus i 11 Campionats del Món en joc. Per xifres, l’esdeveniment esportiu més gran celebrat a la capital catalana des dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Ni més ni menys.
Avui s’encén la metxa dels World Roller Games de Barcelona, tot just la segona edició d’aquest esdeveniment després de l’estrena a Nanjing 2017, que servirà d’aparell mediàtic per captar adeptes en unes modalitats sovint situades en un segon o tercer pla.

Amb els abonaments per a totes les jornades exhaurits amb rapidesa, l’expectació és alta per veure en directe les proves de patinatge de velocitat, on estarem ben atents al que faci el nostre representant català Nil Llop, així com la velocista colombiana establerta a Catalunya des dels 7 anys, Luisa Maria González. Tots dos, representants del CP Cobra.

Sense renunciar a res

En una especialitat, sens dubte espectacular, que destaca per l’estratègia, la resistència i la velocitat dels atletes, Nil Llop competirà probablement en fins a 6 proves diferents: els 200, 500 i 1.000 metres, els relleus, la volta i la marató.

Pràcticament totes elles, excepte l’última, tindran lloc en un fantàstic escenari muntat per a l’ocasió, al Front Marítim de la capital catalana. Allà, al costat del parc del Fòrum, s’hi ha condicionat una esplanada de 12.000 metres quadrats per acollir les proves. Les cites de pista se celebraran en una pista de 200 metres de corda, mentre que al seu voltant s’hi faran les de circuit.

Durant diversos dies serà el terreny de joc de Nil Llop i Luisa González, ambdós esportistes de categoria júnior. No serà, però, l’únic escenari que trepitjarà Llop, que el darrer dia correrà l’exigent marató al centre de Barcelona, entre l’Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia.

Nil Llop encara els WRG amb les bones sensacions adquirides al Campionat d’Espanya de velocitat en pista i circuit, celebrat a Pamplona, on va penjar-se 5 ors, 2 plates i 1 bronze. Una oportunitat de brillar a casa un any després del greu accident patit mentre entrenava, que va provocar-li múltiples fractures.

A més de Barcelona, quatre ciutats més allotjaran competicions dels World Roller Games: Mollet del Vallès, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú, mentre que altres poblacions acolliran entrenaments de diferents esports. “Els WRG suposen una oportunitat per demostrar que a Catalunya s’organitzen les coses bé” explica el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. Un bon exemple amb vista al projecte olímpic Pirineus - Barcelona. 

El World Roller Games es podran seguir a través de la cobertura que en farà Esport 3 (TV3), així com les televisions locals (amb senyal de La Xarxa), el web Xala! Olympic Channel i LaLiga Sports TV. A més, World Skate ha creat un web des d’on seguir en streaming la competició (RollerGames.tv).    
 
Calendari
Diumenge 7       [Front Marítim - Pista]
200 metres              Classificatòries (9:45h)              Final (17:15h)
 
Dilluns 8   
500 metres               Semifinals (17:15h)                   Final (20:00h)
 
Dimarts 9   
1.000 metres           Semifinals (17:15h)                    Final (18:00h)
3.000 m. Relleus                                                         Final (19:30h)
 
Divendres 12       [Front Marítim - Circuit]
Circuit 1 Volta           Semifinals (16:45h)                   Final (19:45h)
 
Diumenge 14       [Av. Diagonal - Pg. de Gràcia]
Marató                                                                        Final (Ronda única) (10:00h)
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial