Notícia

Així s'ha tancat la Copa del Món UCI de MTB a Vallnord-Pal-Arinsal

Nino Schurter s’emporta la victòria a les finals de XCO de la Copa del Món en l’última recta abans de l’arribada a la meta

MTB,BTT,DH,Pal,Vallnord
Imatges d'ahir a la Copa del Món UCI de MTB a Vallnord-Pal-Arinsal Autor/a: Vallnord
La Copa del Món UCI de MTB 2019 a Vallnord-Pal-Arinsal ha finalitzat aquest diumenge, 7 de juliol, després de 5 dies de pura energia. El dia de tancament, s’ha efectuat amb una jornada de Cross-Country molt potent i emocionant. La francesa Anne Terpstra ha estat la guanyadora femenina en una cursa molt igualada. I pel que fa a la categoria masculina, Nino Schurter, ha lluitat al màxim per aconseguir superar el seu compatriota, Flueckiger i convertir-se en el campió d’aquesta Copa del Món.


Com ja és costum, les finals de cross-country aglomeren a moltes persones i avui no ha estat una excepció. Aquest diumenge, s’ha clausurat la 7a edició de la Copa del Món de BTT amb la modalitat de XCO de forma molt èpica. En aquesta ocasió, Nino Schurter ha estat el gran guanyador de la categoria elit masculina. Durant tota la cursa, el suís ha anat recuperant posicions fins aconseguir superar de forma èpica, en l’última recta final abans de passar per la línia de meta, al seu compatriota Mathias Flueckinger. Schurter ha finalitzat les 7 voltes en un temps 1:19.34 i Flueckinger, en segona posició amb una diferència de segon segons (1:19.36). Finalment, el guanyador de la modalitat Short – Track del divendres dia 5, Henrique Avancini, ha finalitzat la cursa en tercera posició aconseguint un temps de 1:19.46. Durant tota la prova, els corredors han sigut molt competitius entre ells oferint un espectacle únic.
 
La categoria femenina ha estat igual d’intensa. La guanyadora final, ha estat Anne Terpstra amb un temps final de 1:22.59. Durant la cursa, les corredores ens han ofert un gran espectacle durant les 6 voltes. La última volta ha estat decisiva, ja que en un moment, semblava que Jolanda Neff seria la guanyadora però finalment, Anne Terpstra, ha tornat a superar-la deixant-li un marge de 38 segons. Neff s’ha classificat en segona posició amb un temps 1:23.37. Finalment, en tercera posició, Yana Belomoina ha aconseguit un resultat de 1:23.50.
 
En la categoria U23, finalment, val a destacar l’actuació del corredor de romania, Vlad Dascalu, ha estat el més ràpid en finalitzar totes les voltes del circuit en 1:08.08. En categoria femenina ho ha fet Ronja Eibl amb un temps total 1:08:09.

Superant les previsions

Una edició més, la celebració de l’esdeveniment a Vallnord-Pal-Arinsal ha resultat ser tot un èxit superant totes les previsions. Aquest any, més prop de 600 riders procedents de 43 nacionalitats i 155 equips, s’han trobat a Vallnord – Pal Arinsal per una nova cita dins del calendari de la Copa del Món de BTT.
 
El cònsol major de La Massana i president de Vallnord-Pal-Arinsal, David Baró, ha volgut agrair personalment durant la roda de premsa de clausura, tota la feina de les persones que han acompanyat a Vallnord-Pal-Arinsal i han fet possible una nova Copa del Món. Ha confirmat que ha estat tot un èxit i que ha superat expectatives. Gràcies a la nova eina d’Andorra Telecom, s’han pogut registrar un total de 42.000 persones connectades durant tots els dies de la Copa del Món, set mil persones més que la previsió marcada.    
 
En la mateixa cita davant la premsa, el director de l’UCI Arturo Lopes ha volgut reconèixer que sempre és un plaer venir a Andorra. Afirma que sempre valora de dues formes les proves. De forma racional, confirma que Vallnord-Pal-Arinsal cada any els sorprèn per totes les novetats que hi ha any rere any; i en l’àmbit emocional, l’últim dia li suposa “tristor” per veure com després d’un any de feina, en 3 dies tot acaba. Però afirma que ja somia en tornar l’any vinent per tornar a viure totes les emocions de la Copa del Món al Principat.
 
El director tècnic de la cursa, Albert Balcells, se sent orgullós de seguir buscant l’excel·lència en tots els aspectes. En aquesta edició, no hi ha hagut incidències greus ni tampoc ferits importants. Les mesures de seguretat que s’han dissenyat, mostren que cada any els circuits són més segurs i no posen en perill a les persones.
 
Finalment, amb tot, el resum de l’esdeveniment ha arribat en paraules del director general de Vallnord-Pal-Arinsal, Josep Marticella, que ha iniciat les seves paraules amb una mostra d’agraïment a totes les persones, entitats i serveis que confien en Vallnord-Pal-Arinsal per fer possible la fita. Afirma que aquest esdeveniment ha ajudat a Andorra a ser “el centre de la BTT durant 3 dies” i finalment, ha confirmat les paraules del cònsol de la Massana pel que fa als espectadors: en total, gràcies a una nova eina que permet conèixer les connexions de les persones, s’han registrat 42.000 espectadors i encara està pendent contrastar les dades del servei de circulació. Un gran creixement en comparació a l’any 2016 (36.000 espectadors). Destaca també la interacció amb el públic que ha estat tot un èxit i que han permès en molts moment, no només generar un bon ambient si no també animar als riders.
 
Resultats de les finals d'XCO de l'UCI MTB World Cup Vallnord 2018

MEN ELIT
Nino Schurter                         1:19.34
Mathias Flueckinger               1:19.36
Henrique Avancini                 1:19.46
 
WOMEN ELIT
Anne Terpstra                                   1:22.59
Jolanda Neff                          1:23.37
Yana Belomoina                     1:23.50
 
MEN JUNIOR
Vlad Dascalu                         1:08.08
Jofre Cullell                            1:08.53
Filippo Colombo                      1:09.40
 
WOMEN JUNIOR
Ronja Eibl                                1:08.09
Evie Richards                         1:09.01
Martina Berta                         1:09.30
 
Resultats, programa i tota la informació sobre la Copa del Món MTB Vallnord 2019
http://www.vallnordworldcup.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny