Notícia

Recta final en les obres per enllestir el telecadira de Coll de Pal

El telecadira Coll de Pal no és un nou remuntador, sinó que s'ha recuperat el 4 places Cap de Comella substituït l'any 2008

Molina,telecadira,coll,Pal,fotoACN
Recta final en les obres per enllestir el telecadira de Coll de Pal Autor/a: ACN
Gairebé 10 anys després d'iniciar-se les obres de re-ubicació del telecadira Cap de Comella al sector de Coll de Pal, les obres per fi són a poques setmanes de treball efectiu per concloure.


Aquesta passada primavera van començar les obres de la fase final per deixar enllestit el telecadira Coll de Pal de La Molina. Aquest remuntador, que unirà el sector Llac de La Molina amb el sector Coll de Pal, es troba a poques setmanes de concloure'n la instal·lació.

En el dia d'avui queda pendent enllestir l'estació de retorn i la instal·lació del cable. La previsió és que el remuntador es posi en marxa per a la temporada 2019-20. Els accessos o enllaç a la base, situada a la zona del Llac i a prop de la confluència de les pistes Muntanya Sagrada i Olímpica, també estan acabant se ser enllestits.

La instal·lació va quedar a mig fer el novembre de 2011 per la crisi econòmica del moment. Cal recordar que el "Coll de Pal" no és un nou remuntador, sinó que s'ha recuperat el vell telecadira 4 places de Cap de Comella, que l'any 2008 va ser substituït per l'actual desembragable de 6 places.

L'edifici de serveis es posarà en marxa a la temporada 2020-21

Un cop es posi en marxa aquest telecadira el sector Coll de Pal quedarà complementat pel teleesquí Sant Jordi, en funcionament des de 1980, i per la cinta coberta destinada als debutants que ja hi va ser instal·lada l'any 2008, però que fins ara ha estat poques vegades posada en funcionament.

Pel que fa a l'edifici de serveis propietat de l'Ajuntament de Bagà i que va deixar a mig enllestir l'any 2010, també per la crisi econòmica del moment, encara haurà d'esperar a la temporada 2020-21 per obrir-se al públic.

Segons l'alcalde del municipi, Joan Oña, en declaracions a Diaridelaneu aquest matí, ha explicat que "les obres pendents a l'edifici són només interiors, de condicionament, ja que els exteriors i els tancaments estan acabats des de fa anys". Tot i això ha aclarit que aquestes obres finals estan directament vinculades al fet que "cal reiniciar-les quan també tinguem resolt el tema de l'accés per carretera (BV-4024)".

L'alcalde ha aclarit que la carretera d'accés a Coll de Pal des de Bagà depèn de la Diputació de Barcelona i que "abans de posar en marxa els serveis de l'edifici cal fer-hi algunes actuacions i garantir-ne millor la neteja de neu a l'hivern". En qualsevol cas ha celebrat que l'accés al sector, esquiadors experts a banda, ja es pugui fer en endavant mitjançant l'esmentat telecadira de Coll de Pal i que el que sempre ha estat prioritari és el fet de poder "garantir-ne l'accés i el retorn a tota mena d'esquiadors".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny