Notícia

El Govern vol preparar el CAR com a centre de tecnificació d'esports d'hivern

El projecte està vinculat a la candidatura Pirineus-Barcelona2030 i contempla la construcció d'un pavelló de gel i una pista d'arrencada per 'bobsleigh' i 'skeleton'

Gerard Figueras
Gerard Figueras ha presentat avui la proposta del CAR de Sant Cugat pels esports d’hivern Autor/a: Diaridelaneu.cat
El CAR de Sant Cugat es posarà al servei de Pirineus-Barcelona 2030, amb especial interès en les modalitats esportives de gel, però també de neu. De fet, esportistes com Ander Mirambell ja es beneficien de l'actual infraestructura del CAR, però el projecte vol anar molt més enllà i seduir altres practicants en l'àmbit internacional. El Pla Estratègic del CAR que s'ha aprovat aquest dimarts ja incorpora el nou plantejament.


El Govern vol convertir el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès en un espai de tecnificació d'esports d'hivern. Així ho ha explicat el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que ha remarcat que es tracta d'un projecte que està estretament vinculat amb la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Contempla la construcció de diverses infraestructures per preparar futurs medallistes catalans com ara una pista de gel coberta, un circuit d'esquí de rodes, o una pista d'arrencada per les modalitats de bobsleigh i skeleton. Tot plegat s'emmarca també en el Pla Estratègic del CAR que s'ha aprovat aquest dimarts.

El CAR de Sant Cugat del Vallès va néixer l'any 1992 amb l'objectiu de preparar els esportistes catalans i de l'Estat per als Jocs Olímpics. Ara, 27 anys després, el Govern veu en els Jocs Olímpics d'Hivern 2030 l'oportunitat per ampliar aquesta instal·lació i convertir-la també en un referent per als esports d'hivern. "Volem incorporar-hi totes les infraestructures necessàries per preparar futurs medallistes catalans pels esports d'hivern", ha explicat Gerard Figueras, secretari general de l'Esport.

pista-arrencada-skeleton-bobsleigh-car-sant-cugat
El projecte preveu una pista d'arrencada en sec per a skeleton i bobsleigh en aquest espai amb pendent al CAR de Sant Cugat (Foto: IST).

En aquest sentit ha detallat que la previsió és construir una pista de gel coberta en una zona en desús del centre o en el pavelló on actualment es torben les pistes de tenis cobertes. A banda, també s'habilitaria una pista d'arrencada per bobsleigh i skeleton a l'aire lliure i un circuit d'esquí de rodes. A més, també es faria una zona de salts a l'aire lliure per esports com el surf de neu i l'equí artístic amb tres trampolins de diferents inclinacions més un fossar de cubs d'escuma. Aquest projecte forma part del Pla Estratègic del CAR que s'ha aprovat aquest dimarts.

ander-mirambell-car-sant-cugat
Ander Mirambell aquest matí a les instal·lacions del CAr Sant Cugat (Foto: Diaridelaneu.cat).

El cost del projecte al CAR

La incorporació i preparació del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès per a la tecnificació dels practicants d'elit dels esports d'hivern suposarà una inversió de gairebé 3 milions d'euros. Així, ha posat l'exemple que la pista d'acceleració per a Bobsleigh, requereix d'una inversió d'entre 70.000 i 90.000 euros.

El secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya ha matisat que, tot i que aquest Pla Estratègic del CAR es fa pensant en la candidatura dels jocs d'hivern al Pirineu i a Barcelona, ha volgut deixar clar que tirarà igualment endavant independentment de que la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 esdevingui una realitat.

Disposats a escoltar el territori

Figueras s'ha referit a la demanda que entitats com SOS Pirineus han fet per demanar que se celebri una consulta al territori sobre la possible celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern a la zona. El secretari general de l'Esport ha assegurat que l'executiu català està "absolutament obert" a escoltar la veu d'aquest territori i ha considerat que aquest esdeveniment "és una oportunitat sobretot pels territoris de muntanya per desenvolupar una activitat econòmica sostenible i respectuosa amb el medi ambient a través de l'esport", ha comentat.

Per altra banda, ha considerat que la candidatura de Pirineus-Barcelona 2030 hauria "d'anar de la mà" de la possible candidatura de Madrid 2032. "Si posem en comú tota l'experiència de Pirineus-Barcelona i ho fem confluir en una estratègia compartida pel que fa al calendari tenim opcions que sigui l'aposta guanyadora tant per Madrid com per Barcelona", ha apuntat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny