Notícia

Vallter, una ascensió de luxe per al ciclisme nacional i internacional

Els ciclistes viuran les proves internacionals més mítiques al port d'ascensió a Vallter 2000

vallter,vallter 2000,carretera,ciclisme,bicicleta
Vallter, una ascensió de luxe per al ciclisme nacional i internacional Autor/a: Vallter 2000

Les 11 corbes més importants de l’ascens fins al port de muntanya, coincidint amb el centenari de la Volta a Catalunya, s’han senyalitzat especialment amb informació específica de les principals proves ciclistes mundials. El port de muntanya Setcases-Vallter 2000 té renom internacional i al llarg de la seva història ha estat final d’etapa de la Volta a Catalunya i la Vuelta a España.


El port de muntanya Setcases-Vallter 2000, situat a la Vall de Camprodon (Ripollès), es vesteix de gala per crear un ambient sobre dues rodes al més pur estil dels recorreguts internacionals més mítics. I, per aconseguir-ho, enguany es començarà a donar color a les darreres corbes de l’ascensió: les 11 paelles que van des de la cota 1.900 fins a la base de l’estació, a 2.145 metres. És un homenatge a les principals proves ciclistes a nivell mundial, és a dir els Monuments. S’ha posat el nom d’una prova en cadascuna i s’han pintant les corbes de color vermell, excepte la corba del Giro d’Itàlia, de rosa (en referència a la maglia rosa) i la corba del Tour de França, de groc (pel maillot groc). Finalment, la darrera corba, que dóna entrada a Vallter 2000, ret homenatge a la Volta Catalunya, que aquesta temporada celebra el seu centenari.
 
Amb aquesta iniciativa, FGC treballa per donar a conèixer tota la riquesa natural i paisatgística que embolcalla el port de muntanya de Vallter 2000, amb l’objectiu que els visitants puguin descobrir tots els secrets que s’amaguen dins els espais de gran valor del territori català.
 
Aquest port és conegut a tot el territori per ser de categoria especial, característica avalada per haver estat en diverses ocasions final d’etapa de proves tan importants com la Volta a Catalunya i la Vuelta a España. A més, es presenta com una gran ascensió digna de les millors voltes, amb senyalització vertical al llarg de tota la pujada, on els participants poden admirar les espectaculars vistes del Circ de Morens. Amb un recorregut de 12 quilòmetres, que s’inicia al poble de Setcases, a 1.260 metres, culmina al pàrquing superior de Vallter, a 2.155 metres, amb un desnivell total d’ascens de 895 m.
 
El port de muntanya de Vallter 2000 és el punt final de moltes persones aficionades al ciclisme que recórren les carreteres del Ripollès i de la Vall de Camprodon.

La gamificació arriba a Vallter amb el repte ciclista “Pujada a Vallter 2000”
 
Com a novetat, a més, aquesta temporada s’han marcat els punts de sortida i arribada del port de muntanya coincidents amb el segment creat a la popular xarxa social de ciclistes Strava, on els ciclistes i les ciclistes competeixen de forma lúdica per registrar la seva activitat i temps.
 
Vallter, amb la voluntat de donar un valor afegit als esportistes, habilitarà una pantalla on es mostraran els temps de tots els participants que enregistrin la pujada amb Strava. Tothom, una vegada hagin creuat la línia d’arribada, podran adreçar-se al punt d’informació de l’estació per consultar els seus temps i classificació així com recollir un diari en paper que ha estat personalitzat amb la informació de les possibilitats d’estiu a Vallter.
 
El diari de Vallter es tracta d’una picada d’ullet als pioners de les dues rodes ja que antigament per a evitar el fred durant la baixada es folraven el pit amb paper de diari. En la part del davant del diari hi haurà informació de l’estiu de Vallter i de les activitats que s’hi poden fer (Telecadira, Parc Natural, etc.) i en la part del darrera s’hi trobarà un planell amb les darreres 11 corbes del recorregut. Alhora, rebran una funda tàctil amb el logotip de Vallter per poder protegir el telèfon mòbil.
 
Per a completar aquesta original proposta, Vallter organitzarà diversos sorteigs de regals entre els ciclistes que participin al repte durant aquest estiu per incentivar així a tot tipus de públic a descobrir un dels ports de muntanya més mítics del ciclisme català.
 
Vallter 2000, l’estació més mediterrània dels Pirineus
 
Vallter 2000 es caracteritza per ser l’estació més mediterrània dels Pirineus. Es troba situada a la comarca del Ripollès, dins d’un cercle d’origen glacial (Morens – Ull de Ter) i a 2.000 metres d’altitud sobre la vall del riu Ter. En un entorn amb una naturalesa única amb paisatges d’una bellesa incomparable, s’ofereix l’oportunitat de descobrir els encisadors racons del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. A més, el Telecadira panoràmic de l’estació permet veure el naixement del riu Ter i apropar-se fins al Balcó de la Costa Brava: un mirador instal·lat en el punt més alt de Vallter 2000, a 2.535 metres d’altitud. La seva increïble situació proporciona una meravellosa panoràmica, que permet contemplar la Badia de Roses.
 
Per a més informació: www.vallter2000.cat

vallter-diari-portada

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny