Notícia

El Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat crearà una pista d'arrencada per a bobsleigh

L'arrencada és un dels moments clau en els resultats finals en un circuit de bobsleigh

calgary,bobsleigh
Circuit de bobsleigh de Calgary Autor/a: Diaridelaneu.cat
La pista d'arrencada forma part del projecte amb què el Govern català vol preparar el CAR com a centre de tecnificació d'esports d'hivern. Tot i que  està vinculat a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030, la construcció d'un pavelló de gel i una pista d'arrencada per 'bobsleigh' i 'skeleton' es faran igualment al marge de si hi ha candidatura o no.  El fet que esportistes com Ander Mirambell ja estiguin presents en l'actual infraestructura del CAR ha estat determinant, però també ho és el fet que el projecte vol anar molt més enllà i seduir altres practicants en l'àmbit internacional.


La Secretària general d'Esports de la Generalitat de Catalunya i el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat tenen previst adaptar les instal·lacions de Sant Cugat als entrenaments per a esports de gel. El projecte es va presentar a principis del mes de juliol i es preveu que tingui un cost d'entre 2,5 i 3 milions d'euros (veure enllaç notícia).

Es preveu la construcció d'una pista de gel natural, destinada als practicants d'elit de velocitat i artístic, cúrling i hoquei, i una pista d'acceleració en sec per als practicants d'skeleton, bobsleigh i luge. La construcció de la pista d'acceleració per a Bobsleigh requerirà una xifra que oscil·la entre els 70.000 i 90.000 euros. D'aquest tipus d'instal·lacions d'entrenament en sec hi ha referent a Àustria i a EUA.

pista-arrencada-bobsleigh
L'espai on es construirà la pista d'acceleració de bobsleigh és al costat de les actuals pistes d'atletisme (Foto: Diaridelaneu.cat).

Tot i que pot sorprendre el projecte de construcció d'una pista d'acceleració de bobsleigh, el cert és que la primera part del tub de gel és un dels moments claus en la pràctica i els bons resultats d'aquest esport. De fet, es calcula que en una bona sortida es guanya 1/3 part del resultat final. Per aquest motiu el fet de disposar d'unes instal·lacions adaptades per a practicar aquesta part determinant per als esportistes de qualsevol de les modalitats de lliscament, es creu que no només seran claus per a obtenir bons resultats per als esportistes locals ja confirmats, com ara Ander Mirambell o María Montejano, sinó també per a les més que possibles noves incorporacions de Paula Raúl, Claudia Camacho o Adrian Rodríguez.

Barcelona i Sant Cugat, un combinat molt seductor

A més, es creu que si les instal·lacions per a aquesta pràctica es consoliden i, a la vegada, se n'obtenen bons resultats, s'obriria la porta als entrenaments d'altres pilots del continent europeu. La combinació de gel i entrenaments a Sant Cugat, per una banda, i la marca Barcelona com a ciutat olímpica en jocs d'estiu i possible candidata als jocs d'hivern, per l'altra, farien del CAR una opció més que seductora per a molts pilots d'skeleton, bobsleigh i luge del centre i nord d'Europa, que tindrien a Barcelona i Sant Cugat una destinació i unes instal·lacions de referència en aquest sentit.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny