Notícia

L'aranès Alex Puente lidera la Copa Continental de Sud-amèrica FIS d'esquí alpí

A la prova d'SL d'El Bolsón l'esquiador de La Molina Quim Salarich (LMCE-FCEH) va ser cinquè a escasses centèsimes del podi

Alex Puente
L'aranès Alex Puente lidera la Copa Continental de Sud-americana FIS d'esquí alpí Autor/a: RFEDI
Després de 4 proves de la Copa Continental de Sud-amèrica (SAC) AlexPuente, aranès i esquiador del CAEI, AingeruGaray i Juan del Campo, lideren les tres primeres posicions de la classificació general d'aquesta competició continental. Han afermat el seu lideratge en les proves disputades a El Bolsón i Chapelco, ambdues estacions argentines, en què han sumat 4 posicions de podi de les 6 possibles.

 


L'equip de disciplines tècniques torna a Europa per seguir amb els entrenaments de Casa Espanya a SaasFee (Suïssa) mentre que el català Albert Ortega al que s'uneix el velocista AdurEtxezarreta, que acaba d'arribar a Sud-amèrica, realitzaran entrenaments i competicions de velocitat.

Després del bon inici en les competicions de la Copa Continental Sud-americana a Cerro Catedral a principis d'agost, en la qual els esquiadors de la RFEDI ja van aconseguir el liderat per disciplines, amb la segona tanda d'esdeveniments a El Bolsón i Chapelco han aconseguit un lideratge incontestable en la classificació general.

En aquests moments el líder de la general és l'aranèsAlexPuente(CAEI-FCEH) que suma 250 punts després de dues victòries en gegant (GS) i un quart lloc en eslàlom (SL). El segon de la Copa Continental és el bilbaí AingeruGaray(LOMAVERDE-FVDI / NKEF) amb 209 i el tercer és el també biscaí Juan del Campo (EUROSKI-FVDI / NKEF) amb 200, ja que s'ha imposat en dos SL. Cal destacar que els guanyadors de cada modalitat de SAC aconseguiran el dorsal 31 per a la Copa d'Europa 2019-2020 i destacar que a hores d'ara Puente és primer en GS i Del Campo a SL.

Entre El Bolsón i Chapelco han disputat fins a cinc competicions amb excel·lents resultats de les quals només dos eren classificatòries per a la Copa Continental. Així en el SL del Bolsón disputat el 12 d'agost el guanyador va ser Juan del Campo, que va realitzar una gran primera mànega, amb un temps total de 1:32:34. La plata va ser per a AingeruGarayamb 1:33:18 i el tercer en el calaix va ser l'argentí Cristian JavierSimari amb 1:34:02. Cal destacar que AlexPuentei Quim Salarich (LMCE-FCEH) van ser quart i cinquè a escasses centèsimes del podi en marcar 1:34:28 i 1:34:48, respectivament.

Al GS de Chapelco del dia 15 d'agost va ser per a AlexPuente que ha demostrat un inici de temporada envejable. L'aranès va aconseguir un crono de 1:51:61 seguit del suís DionysKippel amb 1:57:76 i el bronze va ser per a l'esquiador de La Molina Albert Ortega (LMCE-FCEH).

El calendari de la SAC s'estendrà fins al setembre amb competicions entre Argentina i Xile en les estacions del Bolsón, Chapelco, Las Leñas, La Parva, El Colorado i Cerro Castor.

Intens estiu entre Argentina i Xile

L'equip de la Real FederaciónEspañola de Deportesde Invierno està aprofitant al màxim l'hivern austral, ja que els esportistes de les disciplines tècniques van arribar a l'estació d'esquí de Cerro Castor a la Tierra del Fuego el 21 de juliol i, després de passar per Bariloche i El Bolsón, van acabar la seva primera estada a Argentina el dia 16 d'agost després d'haver disputat les competicions en Chapelco.

A la segona quinzena d'agost, Albert Ortega que ja ha competit en Chapelco, s'unirà a l'equip de velocitat de l'equip espanyol format per AdurEtxezarreta (CEN-FNDI) en Corralco (Xile) per entrenaments específics.

Després d'això, Etxezarreta tornarà a Espanya mentre que Ortega s'unirà als seus companys de disciplines tècniques que tenen previst tornar a Ushuaia del 12 de setembre al 12 d'octubre per a entrenaments i competicions FIS i SAC a l'estació de Cerro Castor.EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


29%


14%


57%

7 vots