Notícia

La validació del GPS a l'aeroport d'Andorra-la Seu es preveu per a l'abril de 2020

Amb el sistema GPS es podrà garantir una aproximació en situacions de meteorologia adversa o sense llum natural

ala,avio,
La validació del GPS a l'aeroport d'Andorra-la Seu es preveu per a l'abril de 2020 Autor/a: Diaridelaneu.cat
El sistema GPS de l'aeroport d'Andorra-la Seu serà realitat a mitjan abril de l'any vinent. Així n'han informat avui a la ràdio-televisió andorrana que ha consultat fonts oficials. Al setembre es faràn els vols de verificació i validació del sistema. Es preveu que al desembre l'autoritat aèria espanyola hagi donat el vistiplau al sistema i a l'abril ja sigui plenament operatiu.


Durant la primera quinzena de setembre és previst fer el vol de verificació i validació, amb diverses maniobres d'aproximació a la pista per acabar de definir la nova carta aèria de la zona. Per establir-la intervenen diversos estaments, com ara l'associació de pilots de línies àrees. Serà al desembre quan es presentarà el dossier a la CIDEFO, la comissió interministerial entre Defensa i Foment, que vetlla per la seguretat aèria a l'Estat Espanyol i que és l'encarregada de validar la documentació.

Amb el sistema GPS es podrà garantir una aproximació en situacions de meteorologia adversa o sense llum natural, el que a la pràctica permetrà un augment important del trànsit aeri. Actualment l'aeroport comptabilitza unes 3.000 operacions anuals, la majoria de les dues escoles de vol, una empresa de treballs aeris i la companyia de vols xàrter TSA.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny