Notícia

La validació del GPS a l'aeroport d'Andorra-la Seu es preveu per a l'abril de 2020

Amb el sistema GPS es podrà garantir una aproximació en situacions de meteorologia adversa o sense llum natural

ala,avio,
La validació del GPS a l'aeroport d'Andorra-la Seu es preveu per a l'abril de 2020 Autor/a: Diaridelaneu.cat
El sistema GPS de l'aeroport d'Andorra-la Seu serà realitat a mitjan abril de l'any vinent. Així n'han informat avui a la ràdio-televisió andorrana que ha consultat fonts oficials. Al setembre es faràn els vols de verificació i validació del sistema. Es preveu que al desembre l'autoritat aèria espanyola hagi donat el vistiplau al sistema i a l'abril ja sigui plenament operatiu.


Durant la primera quinzena de setembre és previst fer el vol de verificació i validació, amb diverses maniobres d'aproximació a la pista per acabar de definir la nova carta aèria de la zona. Per establir-la intervenen diversos estaments, com ara l'associació de pilots de línies àrees. Serà al desembre quan es presentarà el dossier a la CIDEFO, la comissió interministerial entre Defensa i Foment, que vetlla per la seguretat aèria a l'Estat Espanyol i que és l'encarregada de validar la documentació.

Amb el sistema GPS es podrà garantir una aproximació en situacions de meteorologia adversa o sense llum natural, el que a la pràctica permetrà un augment important del trànsit aeri. Actualment l'aeroport comptabilitza unes 3.000 operacions anuals, la majoria de les dues escoles de vol, una empresa de treballs aeris i la companyia de vols xàrter TSA.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial