Notícia

El Parlament insta el Govern a impulsar una consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern

Es tracta d'un punt d'una moció presentada per la CUP que s'ha aprovat amb els vots a favor de JxCat, ERC i comuns

la Molina,copa d\'europa
Els Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu hauran de superar una consulta Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Parlament de Catalunya va aprovar ahir dijous una moció presentada per la CUP Crida Constituent on s’instava al Govern a impulsar un referèndum sobre els Jocs Olímpics d’Hivern. En la moció es demana que sigui la població del Pirineu la que decideixi si les inversions que comportaran la celebració dels jocs han de ser una prioritat  pels propers anys en aquest territori.


El Parlament ha instat el Govern a impulsar una consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern per tal que el conjunt de la ciutadania del Pirineu pugui votar i aportar les seves propostes. Es tracta d'un punt d'una moció presentada per la CUP que s'ha aprovat amb els vots a favor de JxCat, ERC i comuns, els vots en contra de Cs i PSC, i l'abstenció del PPC.

En relació als Jocs Olímpics d'Hivern, el Parlament ha rebutjat paralitzar les obres al Berguedà relacionades amb aquest esdeveniment com l'ampliació del Coll de Pal i l'ampliació de la C-16 i aprovar una moratòria fins que els projectes no hagin estat aprovats per referèndum.

La moció va ser aprovada ahir dijous.

Coll de Pal, unes obres aprovades abans de l'anunci d'una candidatura Barcelona-Pirineus

A criteri de la CUP les actuals obres de Coll de Pal (telecadira de La Molina i edifici de serveis de l'Ajuntament de Bagà), estan vinculades a la celebració dels jocs d'hivern. El cert, però, és que aquestes obres, iniciades l'any 2008 i aturades el 2010 a causa de la crisi econòmica del moment, ja formaven part del pla director de La Molina des d'abans del primer anunci de candidatura proclamat per Jordi hereu, alcalde Barcelona, l'octubre de 2010.

Pel que fa a les obres de la carretera C-16 està previst que aquesta via de comunicació sigui desdoblada entre Berga i fins a Cercs i la construcció d'un tercer carril, que serà reversible, fins a Bagà. La Generalitat confiava licitar les obres durant aquest 2019 i començar a executar-les a principis del 2020. Tindran una durada de dos anys.

El desdoblament de la C-16 a l’Alt Berguedà és un dels reclams històrics de la comarca. En els darrers anys la Generalitat ha estudiat diferents possibilitats per actuar a la carretera.


D'altra banda, s'ha aprovat que el Govern presenti en el termini de tres mesos un pla de mesures per recuperar el contingut de la llei del canvi climàtic anul·lat pel Tribunal Constitucional (TC).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny