Notícia

Diaridelaneu.cat visita la glacera d'Horstman a Whistler-Blackcomb

Whistler és a l'hivern una de les "meques" dels aficionats als esports d'hivern de nord-Amèrica


A nord-amèrica l'esquí d'estiu també és una modalitat amb força practicants. En destaquen tres destinacions: Mont Hood i Beartooth Basin, als Estats Units, i Whistler-Blackcom, al Canadà. N'hi ha d'altres que poden allargar la temporada fins a mitjans de juliol, però depèn de l'acumulació de neu de l'hivern i no ho tenen com una activitat periòdica de cada estiu. De les tres opcions possibles a Diaridelaneu hem pogut gaudir de la canadenca: la glacera d'Horstman.


La glacera d'Horstman, a l'estació d'esquí de Whistler-Blackcomb, al Canadà, és una de les 3 opcions que trobem cada estiu a nord-Amèrica per a la pràctica de l'esquí.

A poc més de 120 quilòmetres de Vancouver, que es fan en prop d'una hora i tres quarts per una magnífica autopista, la glacera se situa al capdamunt de la muntanya de Blackcomb. Ofereix un desnivell entre les cotes 2.050 i 2.285. La vam visitar el dia 1 de juliol.

A Whistler, a una cota de només 675 m, les muntanyes que donen nom a l'estació s'aixequen ràpidament fins als 2.500 m  i això, a l'hivern, es tradueix en un desnivell esquiable de més de 1.600 m. Els remuntadors tenen sortida just en el perímetre urbà de la població, que és 100% zona de vianants en el seu centre.

Whistler no deixa de ser una població de només 10.000 habitants, molt ben edificada i especialment detallista en la seva arquitectura de muntanya, però és voltada d'apartaments, hotels, restaurants i botigues. L'ambient és tranquil i animat a la vegada (difícil d'explicar!) i en temporada alta multiplica la seva població. Segons dades de l'oficina de turisme, cada any Whistler rep 3 milions de visitants, un 45% dels quals a l'hivern i un 55% a l'estiu.

La muntanya està coberta d'extensos boscos de pi i avets. Des dels cims es poden observar desenes de glaceres a les muntanyes que voregen Whistler. No cal que us diguem que a l'hivern és una de les "meques" dels aficionats als esports d'hivern de nord-Amèrica.

Si voleu saber sobre Whistler-Blackcomb, us recomanem el nostre reportatge Esquí d'estiu a Horstman, una glacera a contrarellotge i l'àlbum de fotografies de la nostra visita.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial