Notícia

Diaridelaneu.cat visita la glacera d'Horstman a Whistler-Blackcomb

Whistler és a l'hivern una de les "meques" dels aficionats als esports d'hivern de nord-Amèrica


A nord-amèrica l'esquí d'estiu també és una modalitat amb força practicants. En destaquen tres destinacions: Mont Hood i Beartooth Basin, als Estats Units, i Whistler-Blackcom, al Canadà. N'hi ha d'altres que poden allargar la temporada fins a mitjans de juliol, però depèn de l'acumulació de neu de l'hivern i no ho tenen com una activitat periòdica de cada estiu. De les tres opcions possibles a Diaridelaneu hem pogut gaudir de la canadenca: la glacera d'Horstman.


La glacera d'Horstman, a l'estació d'esquí de Whistler-Blackcomb, al Canadà, és una de les 3 opcions que trobem cada estiu a nord-Amèrica per a la pràctica de l'esquí.

A poc més de 120 quilòmetres de Vancouver, que es fan en prop d'una hora i tres quarts per una magnífica autopista, la glacera se situa al capdamunt de la muntanya de Blackcomb. Ofereix un desnivell entre les cotes 2.050 i 2.285. La vam visitar el dia 1 de juliol.

A Whistler, a una cota de només 675 m, les muntanyes que donen nom a l'estació s'aixequen ràpidament fins als 2.500 m  i això, a l'hivern, es tradueix en un desnivell esquiable de més de 1.600 m. Els remuntadors tenen sortida just en el perímetre urbà de la població, que és 100% zona de vianants en el seu centre.

Whistler no deixa de ser una població de només 10.000 habitants, molt ben edificada i especialment detallista en la seva arquitectura de muntanya, però és voltada d'apartaments, hotels, restaurants i botigues. L'ambient és tranquil i animat a la vegada (difícil d'explicar!) i en temporada alta multiplica la seva població. Segons dades de l'oficina de turisme, cada any Whistler rep 3 milions de visitants, un 45% dels quals a l'hivern i un 55% a l'estiu.

La muntanya està coberta d'extensos boscos de pi i avets. Des dels cims es poden observar desenes de glaceres a les muntanyes que voregen Whistler. No cal que us diguem que a l'hivern és una de les "meques" dels aficionats als esports d'hivern de nord-Amèrica.

Si voleu saber sobre Whistler-Blackcomb, us recomanem el nostre reportatge Esquí d'estiu a Horstman, una glacera a contrarellotge i l'àlbum de fotografies de la nostra visita.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny