Notícia

Argentina acull per primera vegada el Congrés Internacional de pisters

El XXII Ski World Patrol Congress se celebrarà al setembre a Cerro Catedral

patrulla,patrullero,pister,pistero
Argentina aculla per primera vegada el Congrés Internacional de pisters d'esquí Autor/a: Cerro Catedral
La senyalització de pistes, obriment i tancament de les mateixes, Cel control d'allaus, de la qualitat i gruix de neu i la prevenció per a la seguretat, l'atenció i possible evacuació dels esquiadors són algunes de les tasques que realitzen els pisters. Aquest any, entre el 7 i el 14 de setembre, l'estació argentina de Cerro Catedral acollirà per primera vegada a l'Argentina el Ski World Patrol Congress.


Centenars de pisters socorristes es  trobaran a Cerro Catedral, a prop de San Carlos de Bariloche, aquest mes de setembre vinent amb l'objectiu d'intercanviar experiències i participar de les conferències i workshops que inclouran diferents temàtiques, com ara seguretat de l'esquiador, tipus de lesions, allaus, tècniques de recerca i rescat i aspectes legals, entre d'altres.

"Per a la nostra institució, sòcia de FIPS (Federació Internacional de Patrulles d'Esquí) és una fita molt important portar aquest congrés mundial a Bariloche. Estem molt orgullosos d'haver guanyat aquesta seu i estem treballant de manera conjunta amb Catedral Alta Patagonia per estar a l'altura de l'expectativa dels assistents", ha comentat Martín Bacer, president de AADIDESS, institució organitzadora de l'esdeveniment.

Per la seva banda Helgamaría Salvatelli, Gerent General de Catedral Alta Patagonia va destacar: que "és un orgull per a nosaltres ser l'escenari d'aquest congrés internacional de patrullers (pisters). La seguretat és un dels pilars fonamentals de la nostra gestió. Aquest esdeveniment que convoca a professionals de tot el món és una oportunitat única per mostrar com treballa el nostre centre d'esquí, la qualitat del seu equip tècnic i per descomptat les belleses de la nostra ciutat ".

Entre els ja inscrits, es destaquen participants de les següents delegacions: Corea, Suècia, Xina, Suïssa, Canadà, Rússia, Xile, USA, Itàlia, Austràlia, Regne Unit i Nova Zelanda.
A més, cal destacar que el congrés és obert a tot públic, és a dir no estrictament per patrullers. Les inscripcions estan obertes i es poden realitzar online a www.aadidess.com/fips

L'esdeveniment compta amb el suport de diferents empreses, com ara Recco, Hub Travel, Club Hotel Catedral, Scandinavian, Gore-tex, Punta Princesa, Samsara, Lombok, Allú Argentina, Bariloche White i Cafè Les Terrasses.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial