Notícia

Argentina acull per primera vegada el Congrés Internacional de pisters

El XXII Ski World Patrol Congress se celebrarà al setembre a Cerro Catedral

patrulla,patrullero,pister,pistero
Argentina aculla per primera vegada el Congrés Internacional de pisters d'esquí Autor/a: Cerro Catedral
La senyalització de pistes, obriment i tancament de les mateixes, Cel control d'allaus, de la qualitat i gruix de neu i la prevenció per a la seguretat, l'atenció i possible evacuació dels esquiadors són algunes de les tasques que realitzen els pisters. Aquest any, entre el 7 i el 14 de setembre, l'estació argentina de Cerro Catedral acollirà per primera vegada a l'Argentina el Ski World Patrol Congress.


Centenars de pisters socorristes es  trobaran a Cerro Catedral, a prop de San Carlos de Bariloche, aquest mes de setembre vinent amb l'objectiu d'intercanviar experiències i participar de les conferències i workshops que inclouran diferents temàtiques, com ara seguretat de l'esquiador, tipus de lesions, allaus, tècniques de recerca i rescat i aspectes legals, entre d'altres.

"Per a la nostra institució, sòcia de FIPS (Federació Internacional de Patrulles d'Esquí) és una fita molt important portar aquest congrés mundial a Bariloche. Estem molt orgullosos d'haver guanyat aquesta seu i estem treballant de manera conjunta amb Catedral Alta Patagonia per estar a l'altura de l'expectativa dels assistents", ha comentat Martín Bacer, president de AADIDESS, institució organitzadora de l'esdeveniment.

Per la seva banda Helgamaría Salvatelli, Gerent General de Catedral Alta Patagonia va destacar: que "és un orgull per a nosaltres ser l'escenari d'aquest congrés internacional de patrullers (pisters). La seguretat és un dels pilars fonamentals de la nostra gestió. Aquest esdeveniment que convoca a professionals de tot el món és una oportunitat única per mostrar com treballa el nostre centre d'esquí, la qualitat del seu equip tècnic i per descomptat les belleses de la nostra ciutat ".

Entre els ja inscrits, es destaquen participants de les següents delegacions: Corea, Suècia, Xina, Suïssa, Canadà, Rússia, Xile, USA, Itàlia, Austràlia, Regne Unit i Nova Zelanda.
A més, cal destacar que el congrés és obert a tot públic, és a dir no estrictament per patrullers. Les inscripcions estan obertes i es poden realitzar online a www.aadidess.com/fips

L'esdeveniment compta amb el suport de diferents empreses, com ara Recco, Hub Travel, Club Hotel Catedral, Scandinavian, Gore-tex, Punta Princesa, Samsara, Lombok, Allú Argentina, Bariloche White i Cafè Les Terrasses.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial