Notícia

Inici dels treballs de substitució del telecadira La Roca d'Espot

El nou giny serà un desembragable de 4 places i haurà d'estar enllestit el desembre de 2019.

telecadira,la roca,espot
Inici dels treballs de substitució del telecadira La Roca d'Espot Autor/a: Francesc Belart
Aquesta setmana han començat els treballs per a la instal·lació del nou telecadira d'Espot. El nou giny serà un desembragable de 4 places de Leitner i haurà d'estar enllestit el desembre de 2019.


Tal com estava previst, aquest mes de juliol s'han iniciat els treballs per a la instal·lació del nou telecadira d'Espot. De moment s'han despenjat les cadires i el cable del vell La Roca i ara s'està treballant en les pilones del traçat del telecadira.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va adjudicar el passat mes d'abril la instal·lació del nou remuntador, que serà un quatre places desembragable de la marca Leitner Ropeways, amb un preu de 5,7 milions d'euros, un estalvi de gairebé 1,3 milions respecte al pressupost inicial que s'havia assignat per part del Grup FGC a aquesta instal·lació.

La instal·lació haurà d'estar a punt per a principis de desembre d'aquest mateix 2019.

Adéu al darrer Yan Lift que quedava operatiu a tot el món

El vell telecadira de La Roca, de la marca Yan Lift, era un model únic al món i, tot i que se'n van construir i instal·lar en altres estacions, el cert és que el d'Espot era l'únic que encara estava en funcionament. Fins que el passat mes de febrer es va haver d'aturar definitivament (veure enllaç). Actualment no hi havia peces de recanvis en sèrie i s'havien de fabricar expressament.

El telecadira Yan Lift La Roca d'Espot va ser fabricat i comercialitzat per una empresa nord-americana que va fer fallida el 1997. A Catalunya va ser instal·lat per l'empresa REAC l'any 1992 sota llicència del fabricant.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny