Notícia

Tancament precipitat de la glacera de Tignes pel mal estat de la neu

La modalitat d'esquí d'estiu s'havia de tancar el 4 d'agost però ja feia dies que l'estat de la glacera era molt precari

tignes,glacera,grande motte
Vista actual de la glacera. Tancament precipitat de la glacera de Tignes pel mal estat de la neu Autor/a: Captura webcam
Ni tant sols ho han comunicat via xarxes socials i és que el tancament ha estat precipitat. Tot just un breu a l'apartat de reserves del portal oficial de Tignes anuncia des d'avui dijous del tancament anticipat. S'ha tancat a les 13.00 h.


La calor continua causant estralls a tot Europa. Avui la "factura" de la tercera onada de calor que pateix el continent europeu passa per Tignes. I la factura és cara: tancament precipitat de la glacera de la Grande Motte, destinada a l'esquí d'estiu. Va obrir el passat 22 de juny i tenia previst obrir fins al 4 d'agost. Finalment s'han vist obligats a tancar avui dijous a la una de la tarda.

Segons informen mitjans de comunicació francesos, Skichrono, aquesta és la primera vegada que Tignes ha tancat tan d'hora la seva àrea d'esquí d'estiu. No obstant això, la glacera continua sent accessible per als vianants fins al divendres 30 d'agost.

L'esquí d'estiu, una loteria

En els darrers anys el període d'obertura de les glaceres és una veritable "loteria" meteorològica. Sovint els directors de les estacions amb glacera per a la pràctica d'esquí d'estiu saben només el dia d'obertura, però ja és gairebé impossible programar el dia de tancament. Tot i així hi ha qui arrisca i, per intentar donar servei als clients i programar els llocs de treball de l'estació o dels hotels del peu de pista, i basant-se en les estadístiques dels darrers 20 anys, procuren posar una data de previsió de tancament. Però cada any l'estadística es va escurçant: a l'estiu de 2017 va tancar el 3 d'agost.

Amb el canvi climàtic, i com passa amb tot allò el que ha de dependre de la meteorologia, ho fa posar tot entre cometes. La glacera de la Grande Motte pateix com mai els efectes de l'escalfament global i les dates de tancament de la temporada d'esquí d'estiu són, a l'hora de la veritat, una "previsió" més de bones intencions més que no pas d'estadística. Al llarg d'aquesta setmana les condicions per a la pràctica de l'esquí han estat precàries, i així ho mostraven les webcams de Tignes, mostrant un gel gris i brut en bona part de la glacera i amb enllaços entre pista i pista cada vegada més estrets.

Està previst que la glacera de Tignes torni a obrir el 28 de setembre de 2019, si les condicions de neu ho permeten, és clar. Confirmació del tancament per part de Tignes només en aquest enllaç.

anunci%20tancament

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny
giny