Notícia

Urbanisme modifica a la baixa el desenvolupament urbanístic del peu de pista d'Espot

El Govern desclassifica 58 àmbits pendents d'urbanitzar a l'Alt Pirineu amb un potencial de construcció de 4.706 habitatges

peu de pista,espot
Urbanisme modifica a la baixa el desenvolupament urbanístic del peu de pista d'Espot Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Govern català desclassifica 58 àmbits pendents d'urbanitzar a l'Alt Pirineu amb un potencial de construcció de 4.706 habitatges, entre els quals 700 que es preveia desenvolupar el peu de pista de l'estació d'esquí d'Espot.


La Comissió territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu ha aprovat inicialment aquest dijous el Pla director urbanístic (PDU) de la revisió de sòls no sostenibles en aquest àmbit. El Govern ha examinat 160 àmbits d'extensió urbana de 26 municipis pirinencs, entre els quals Espot, Espui (el qual quedava condicionat a l'estació d'esquí de Vallfosca-Interllacs), Rialb amb els veïnats de Baürsos, Sant Miquel i Roni (pobles propers a Port Ainè). Aquests sectors, amb 648 hectàrees tenien un potencial de 17.100 habitatges de nova construcció. El Pla proposa que 58 àmbits tornin a formar part de la xarxa d'espais naturals. Sumen un total de 210 hectàrees de superfície i, si s'arribessin a construir, tindrien un potencial de 4.706 habitatges.

A la baixa el desenvolupament urbà del peu de pista d'Espot

En el cas d'Espot, al Pallars Sobirà, a peu de pista de l'estació d'esquí es preveia un gran desenvolupament i aquest Pla el redueix molt, deixant-lo només per construir un petit hotel i alguns apartaments que complementin l'estructura del peu de pista sense sobredimensionar. En aquest àmbit es podia construir fins a 700 habitatges.

Moratòria de llicències d'obra i de planejament

Quan la Comissió d'urbanisme va aprovar, l'octubre de 2018, l'avanç d'aquest PDU, es va acompanyar d'una suspensió en l'aprovació de noves llicències d'obra i d'instruments de planejament en 73 sectors. L'objectiu d'aquella moratòria era evitar que es pogués urbanitzar algun sector mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat treballava en el Pla que havia d'assignar l'estratègia adient a cadascun.

Amb l'aprovació inicial del PDU es prolonga la moratòria per a tots aquells àmbits que es proposa extingir o modificar, un total de 114. Es mantindrà fins a l'aprovació definitiva del PDU, com a màxim un any.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny