Notícia

Urbanisme desclassifica diversos àmbits pendents d'urbanitzar a l'àrea d'influència de Port Ainé

A l'àmbit del nucli de Roní, el darrer abans d'arribar a Port Ainé, es desclassifiquen 216 habitatges

Josep Meseguer,Aniversari,Port Aine
Urbanisme desclassifica diversos àmbits pendents d'urbanitzar a l'àrea d'influència de Port Ainé Autor/a: FGC
El Govern català desclassifica 58 àmbits pendents d'urbanitzar a l'Alt Pirineu amb un potencial de construcció de 4.706 habitatges, entre els quals 1.136 habitatges que es preveia desenvolupar a Baürsos i Sant Miquel o els 210 de Roní, a la carretera d'accés a Port Ainé.


La Comissió territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu ha aprovat inicialment aquest dijous el Pla director urbanístic (PDU) de la revisió de sòls no sostenibles en aquest àmbit. El Govern ha examinat 160 àmbits d'extensió urbana de 26 municipis pirinencs, entre els quals Espot, Espui (el qual quedava condicionat a l'estació d'esquí de Vallfosca-Interllacs), Rialb amb els veïnats de Baürsos, Sant Miquel i Roni (pobles propers a Port Ainè). Aquests sectors, amb 648 hectàrees tenien un potencial de 17.100 habitatges de nova construcció. El Pla proposa que 58 àmbits tornin a formar part de la xarxa d'espais naturals. Sumen un total de 210 hectàrees de superfície i, si s'arribessin a construir, tindrien un potencial de 4.706 habitatges.

Desclassificació a l'àrea d'influència de Port Ainé

Pel que fa al volum d'habitatges que es podien construir a l'àrea d'influència de Port Ainé i que ara amb el nou Pla s'han extingit destaquen els àmbits de Baürsos i Sant Miquel, s'hi podien arribar a construir 1.136 habitatges; 635 (Baürsos) i 501 (Sant Miquel) Ara amb aquesta aprovació s'ha extingit aquest creixement urbanístic. El mateix ha passat a l'àmbit del nucli de Roní, el darrer abans d'arribar a Port Ainé, on es podien construir 216 habitatges.

Del municipi de Rialp destaca també les possibilitats de creixement de pobles amb tot just una vintena d'habitants on es podien construir més d'un centenar d'habitatges com a Beraní (137), Caregue (179), Escàs (104) o Surp (133).

A la veïna Vall de Cardòs hi ha un volum d'àmbits extingits força significatiu; un total de 581 habitatges de 5 pobles (Ainet de Cardòs, Bonestarre, Lladrós, Ribera de Cardòs i Surri).

Moratòria de llicències d'obra i de planejament

Quan la Comissió d'urbanisme va aprovar, l'octubre de 2018, l'avanç d'aquest PDU, es va acompanyar d'una suspensió en l'aprovació de noves llicències d'obra i d'instruments de planejament en 73 sectors. L'objectiu d'aquella moratòria era evitar que es pogués urbanitzar algun sector mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat treballava en el Pla que havia d'assignar l'estratègia adient a cadascun.

Amb l'aprovació inicial del PDU es prolonga la moratòria per a tots aquells àmbits que es proposa extingir o modificar, un total de 114. Es mantindrà fins a l'aprovació definitiva del PDU, com a màxim un any.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny