Notícia

Arriba a La Molina la World Rogaining Championship 2019

Del 27 al 28 de juliol entre la plana cerdana i la Tosa d'Alp

la molina,llac,World Rogaining Championship
Arriba a La Molina la World Rogaining Championship 2019 Autor/a: La Molina
Per primera vegada, l’estació ceretana serà l’escenari dels Campionats del Món d'orientació. La cita tindrà lloc el cap de setmana del 27 i 28 de juliol. La competició, que comptarà amb un miler de participants, és un esport d'equip que consisteix en l'orientació atlètica mitjançant un mapa i una brúixola.


El cap de setmana del 27 i 28 de juliol, La Molina acollirà per primera vegada en la seva història la World Rogaining Championship 2019. La competició estarà marcada per un terreny molt exigent i amb desnivells. De fet, el traçat, d'uns 150 quilòmetres quadrats, passarà dels 1.100 metres de la plana ceretana als 2.536 de la Tossa d'Alp.
 
El campionat del món de Rogaining aplegarà 1.000 participants distribuïts en equips de dues o tres persones, que competiran durant 24 hores pers categories (masculí, femení, mixt i per edats). La cita comptarà amb esportistes provinents d’arreu del món com, per exemple, Austràlia, Estats Units, Estònia, Finlàndia, Japó, Letònia, Noruega, Nova Zelanda Rússia o Suècia.
 
Les rogainings són un esport d'equip cada cop més popular que consisteix en l'orientació atlètica mitjançant un mapa i una brúixola. L'objectiu principals dels participants és passar per tants punts marcats en el mapa com sigui possible en el temps establert per la competició. Les fites o punts de pas estan marcats en el mapa prèviament per l'organització i tenen una puntuació associada segons la seva dificultat tècnica i física que va dels 3 als 9 punts.
 
En aquest tipus de prova juga un paper molt important no només la condició física i tècnica dels participants, sinó també l’estratègia que posin en pràctica. En la WRC 2019, guanyaran els equips que aconsegueixin més punts en 24 hores.
 
Com la resta d’estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), La Molina treballa intensament per promoure l’activitat física i l’esport a l’aire lliure, així com un estil de vida saludable en un enclavament on conflueixen els entorns naturals de les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès.
 
Programa

Dijous 25
14.00 h: Obertura de la zona d'acampada al centre de competició. S'ofereixen mapes "Model event" per entrenar (comprar a la botiga on line)
18.00 h: Obertura de l'Oficina d'informació i recollida de dorsals (1r dia)
21.00 h: Tancament de l'Oficina d'informació i recollida de dorsals (1r dia)
 
Divendres 26
12.00 h: Obertura de l'Oficina d'informació i recollida de dorsals (2n dia)
14.00 h: IRF Meeting Event Center.
22.00 h: Tancament de l'Oficina d'informació i recollida de dorsals (2n dia)
 
Dissabte 27
08.00 h: Obertura de l'Oficina d'informació i recollida de dorsals (3r dia)
09.00 h: Lliurament de mapes
12.00 h: Inici de la cursa
16.00 h: Càtering disponible al Hash-House
21.18 h: Inici de la posta de sol
21.50 h: Final de la posta de sol
 
Diumenge 28
06.10 h: Inici de l'alba
06.42 h: Sortida del sol
12.00 h: Finalització de la cursa
14.00 h: Acte de lliurament de premis
15.00 h: Tancament del Hash-house
 
Dilluns 29
11.00 h: Tancament de la zona d'acampada
 
Per a més informació: www.lamolina.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny
giny