Notícia

El nou Pla de les Pedres connectarà més ràpidament el Pas amb Encamp

Per connectar Encamp amb el Pas de la Casa ja només faran falta tres remuntadors i esquiar en dues pistes


La prolongació del telecadira Pla de les Pedres permetrà, un cop enllestit i en funcionament, una connexió més ràpida i adaptada a gairebé tots els nivells dels esquiadors, entre els dos extrems de Grandvalira. Per connectar Encamp amb el Pas de la Casa ja només faran falta tres remuntadors i esquiar en dues pistes.


La instal·lació del nou telecadira Pla de les Pedres segueix el ritme d'obres previst i es preveu que estigui enllestit de cara a la temporada 2019-20. També s'està treballant intensament en l'adequació entre bosc de la prolongació de la pista la Solanella.

L'ampliació del traçat del telecadira, per una banda, i la nova pista verda que es preveu construir entre l'aparcament del Cubil i la base del nou Pla de les Pedres, per l'altra, és el que permetrà una connexió més ràpida entre els dos sectors més allunyats de Grandvalira. Així, per anar del Pas de la Casa fins a Encamp ja només faran falta tres remuntadors i dues pistes (una blava, Pastora, i una verda de nova construcció) en lloc de quatre remuntadors i dues pistes com fins ara, una de les quals la vermella Serrat Pinós, fet que dificultava el retorn per als esquiadors de més baix nivell tècnic.

Nova pista verda La Valira entre Grau Roig i la base del Pla de les Pedres

Les obres de prolongació del nou Pla de les Pedres aniran acompanyades d'una nova pista verda. En concret, es tracta d'obrir una nova pista entre l'aparcament del Cubil, a les proximitats d'on actualment hi ha la cinta transportadora Tapís Jardí, i la base del nou Pla de les Pedres. Es tracta d'una pista verda de nova creació que, segons va avançar dissabte l'Agència de Notícies andorrana, portarà el nom de Valira. La nova pista seguirà un traçat més o menys paral·lel a l'actual riu Valira de l'Orient. Així doncs la pista Valira quedarà traçada en una zona actualment ocupada per prats verds de pastura que, coincideix, també, amb la ubicació que requeririen les instal·lacions aeroportuàries que impulsa la Cambra de Comerç d'Andorra a Grau Roig.

prats-estiu-grau%20roig-grandvalira-riu-valira-orient
En aquests terrenys es construirà la nova pista verda La Valira, de connexió entre Grau Roig i la base del nou Pla de les Pedres (Foto: Diaridelaneu)

El telecadira més llarg del Principat d'Andorra

L'allargament del telecadira del Pla de les Pedres en uns 700 metres el convertirà en el telecadira més llarg del Principat d'Andorra, amb una distància de 2,5 quilòmetres. En concret el que es farà serà baixar la cota de sortida al d'aquest giny, actualment a la cota 2.150 m, fins al sector del Peretol, a la cota 1.960 m. De moment no es preveu connectar directament el sector Peretol, on hi ha l'snowpark, amb la base del nou Pla de les Pedres. Tampoc es preveu, de moment, que la base del nou Pla de les Pedres disposi d'aparcament, de manera que no tindrà funcions de porta d'entrada a Grandvalira com s'havia explicat en altres informacions publicades al respecte.

cadires-pla-pedres-grandvalira

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny