Notícia

Òscar Cadiach serà guardonat al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

L'alpinista català rebrà la Flor de Neu d’Honor com a homenatge a la seva trajectòria

Òscar Cadiach serà guardonat al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló
Òscar Cadiach serà guardonat al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló Autor/a: FEEC
Torelló tornarà a acollir el millor cinema de muntanya del 15 al 24 de novembre. El Festival BBVA de Cinema de Muntanya arriba a la 37a edició amb Alaska i el Yukon com a protagonistes. El festival vol donar a conèixer aquests territoris de l’extrem nord-oest d’Amèrica per ser un dels punts clau del planeta en la lluita pel respecte als espais naturals, un dels espais més preuats del planeta que amaga una cara castigada per la mà de l’home.

L'alpinista català Òscar Cadiach serà reconegut amb el premi Flor de Neu d'Honor. Més enllà de l'ascensió dels 14 vuit mils sense oxigen, la trajectòria de Cadiach ve marcada per la qualitat de les ascensions fetes a l'Himàlaia i al Karakorum. Entre les més destacades hi figuren el Nanga Parbat el 1984, l'obertura d'una via al Broad Peak Nord al cap de sis anys, o l'obertura de la via britànica al Shisha Pangma, en només 12 dies.

Durant la presentació realitzada la setmana passada també s'hi va anunciar la renovació del conveni de coorganització i col·laboració entre la Fundació del Festival, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA.
 
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial