Notícia

Evacuació de 250 esquiadors en un telecabina de Cerro Catedral

Una fallada mecànica va provocar l'avaria d'un dels remuntadors més importants del centre d'esquí de San Carlos de Bariloche


Unes 250 persones han estat evacuades aquest dijous pocs minuts abans de les 12 del migdia a causa d'una avaria tècnica al telecabina Amancay, un remuntador que uneix la base de Cerro Catedral i arriba fins al sector restaurant La Roca, a la cota 1.600


Catedral Alta Patagonia ha informat en un comunicat que després de l'avaria i realitzada una avaluació realitzada pels tècnics de l'empresa, s'ha determinat que el remuntador no podria tornar a funcionar, de manera que s'ha optat per activar el protocol d'evacuació previst per a aquests casos. Personal de l'empresa va realitzar les tasques d'atenció dels passatgers, oferint informació a la línia i procedint a l'evacuació de totes les persones que hi havia en les cabines del traçat sense que es registrés cap lesió als ocupants.

Totes les cabines han estat ateses, una a una, per un membre de la patrulla de rescat i s'han fet baixar els passatgers per un cable subjectat amb arnesos fins terra on, també hi ha una altra membre de la patrulla de rescat atenent als passatgers.

Un cop rescatats del telecabina, els esquiadors van poder baixar fins al peu de pistes pels seus propis mitjans. Els que eren visitants i anaven sense esquís se'ls va traslladar en motos de neu fins a la base.

Cerro Catedral va continuar funcionant amb normalitat la resta de la jornada. El telecabina Amancay, del fabricant Doppelmayr, va ser construït l'any 1981. Inicialment instal·lat en una estació d'esquí austríaca i finalment reinstal·lat l'any 2005 a Bariloche.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny