Notícia

Serra Cavallera, una nova àrea per a la pràctica del parapent

Ogassa i Sant Joan de les Abadesses disposen, des de fa uns dies, d’una autorització de la Generalitat per poder practicar parapent

parapent,sant joan abadesses
Pilot aterrant a Sant Joan de les Abadesses Autor/a: X. Pladellorens
Ogassa i Sant Joan de les Abadesses disposen, des de fa uns dies, d’una autorització de la Generalitat per poder practicar parapent aprofitant el desnivell de l’entorn, el clima, el vent i l’orientació de la vall. Les característiques i l’accés de la zona fan que sigui excel·lent per fer vols hike&fly, en el que els pilots guanyen l’alçada necessària per enlairar-se pujant a peu i carregant tots els elements a l’esquena. Si els esportistes surten des de Sant Joan de les Abadesses, el desnivell total pot arribar a ser de 1200 metres.

Durant les estacions de clima càlid es poden fer vols de distància gràcies a les condicions de la zona, tot i que a l’estiu, els corrents tèrmics poden ser potents i requerir un pilotatge més tècnic. Els vols a l’hivern són generalment de baixada i no sempre permeten aterrar a Sant Joan de les Abadesses.

Punts d'enlairament i aterratge

Hi ha diversos punts d’enlairament, podent escollir segons les circumstàncies del dia. A alguns punts s’hi accedeix ràpidament des de la pista que surt d’Ogassa en direcció a Camprodon, i després agafant el trencant que duu al refugi Montserrat. Un altre punt se situa sota del Puig Estela, a prop de 2.000 metres d’altitud. La zona d’aterratge oficial és a prop de l’Alberg Rural Ruta del Ferro, a més d’altres punts d’aterratge d’emergència.

Per a més informació tècnica i per consultar un mapa amb les indicacions, consulteu la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

Aquest permís permetrà dotar d’un atractiu de turisme d’oci actiu més a Sant Joan de les Abadesses, Ogassa i el Ripollès, si bé cal recordar que es tracta d’un espai protegit que cal respectar i que els pilots són responsables de la seva seguretat i de valorar els seus coneixements i equips per decidir iniciar el vol. Tot i que la sol·licitud per volar l’ha feta un club privat, afecta a tots els aficionats. L’autorització té una vigència d’un any i es tenen en compte les diferents espècies animals i l’entorn a l’hora de fer la valoració.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial