Notícia

Programa de la RFEDI per promoure el biatló entre els esquiadors de fons

Es preveuen uns Campionats d'Espanya de biatló cross en data pendent de determinar

biatlo
Programa de la RFEDI per promoure el biatló entre els esquiadors de fons Autor/a: RFEDI
Atorgades les beques RFEDI als fondistes joves i en marxa el programa de promoció per al biatló 2019-2020. Fins a 7 esportistes d'esquí de fons entre els 17 i els 19 anys gaudiran de les beques nominatives previstes en el Pla Nacional de Tecnificació Esportiva de la RFEDI. D'altra banda, la RFEDI ha donat a conèixer el programa de promoció de biatló per a nous practicants i de seguiment esportiu per als esportistes ja federats.


L'àrea de desenvolupament de la RFEDI juntament amb els comitès de cada modalitat, en aquest cas esquí de fons i biatló, segueixen treballant conjuntament amb els clubs i les federacions autonòmiques (FAS) per la promoció d'aquests esports.

Beques per als fondistes joves

Després de les proves realitzades a Jaca, la Seu d'Urgell i Sierra Nevada, els seleccionats després de passar els tests físics o pels seus resultats en la passada temporada van quedar en 7 becats.

Els esportistes que han rebut les beques són Mikel Plazas (Uzturre-FVDI / NKEF), Miquel Auladell (PEC-FCEH), Irati Cuadrado (IRRITZI-FNDI), Martina Barres (PEC-FCEH), Maria Sellés (BELLVER-FCEH), Marta Moreno (CAEI-FCEH) i Martín Morales (CEFUC-FCEH).

Els tests físics del PNTD ajuden a complementar la informació sobre els esportistes, per facilitar la presa de decisions sobre seleccions i per detectar talents esportius d'acord amb un major nombre de paràmetres. Des de RFEDI es realitza un seguiment dels joves esportistes amb l'objectiu de complementar la seva formació en els Clubs i Centres de Tecnificació.

L'objectiu principal d'aquests ajuts esportius és millorar els processos d'entrenament i intentar donar més oportunitats a aquells que tinguin més predisposició per arribar a l'alt nivell.

Amb aquests ajuts la RFEDI atorgarà beques a més de 75 esportistes de surf de neu, esquí alpí, freeski i fons. En el cas d'aquests fondistes disposaran d'una beca del 75% sobre l'allotjament i PC a la Casa Espanya Spainsnow de Saas Fee (Suïssa) i altres ajudes per a la realització d'entrenaments en els Centres d'Alt Rendiment i Estacions d'Esquí per a la temporada 2019-2020. El llistat de beques nominatives s'ha estat confeccionat basant-se en els criteris d'accés a les ajudes publicat per RFEDI a Pla Nacional de Tecnificació Esportiva (PNTD).

Programa de desenvolupament del biatló

L'objectiu del programa és promocionar la captació d'esportistes nous que s'iniciïn en aquesta modalitat i el seguiment esportiu per als esportistes ja federats que es preparen amb els seus clubs i forces armades. El biatló és un esport amb una àmplia tradició i seguiment a Europa que té una important capacitat de creixement a Espanya.

Els objectius del pla de promoció són treballar sota uns mateixos criteris tècnics i tàctics alhora que es proposa un calendari nacional més atractiu amb una fi, a llarg termini, que és ser competitius en els esdeveniments internacionals.

Important també per a aquest projecte és incidir en la cohesió grupal entre esportistes de diferents forces armades i clubs. A més, es realitzarà un estudi de l'evolució, qualitats i capacitats, tant tècniques com físiques dels esportistes.

També està previst realitzar 2 cursos d'homologació de Llicència F anuals a Jaca un a setembre i un altre a l'abril.

Pel que fa als esdeveniments previstos per a la promoció del biatló, que inclouen les competicions d'esquí de fons i rollerski, s'estrenaran amb els campionats d'Espanya de rollerski els dies 14 i 15 de setembre i a l'octubre està previst un primer campus de biatló.

També es preveuen uns Campionats d'Espanya de biatló cross en data pendent de determinar. També amb rollerski es realitzarà la pujada a Beorburu (Navarra) el 27 d'octubre. Ja en ple hivern i a partir de desembre se seguiran les competicions de la Copa d'Espanya de fons Loteries i els Campionats d'Espanya de fons. A l'abril es realitzarà un segon campus de biatló a Candanchú. A final d'hivern estan programats els Campionats d'Espanya de biatló a Candanchú.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista