Notícia

Els professors d'esquí francesos són els millor pagats

L'estudi de www.snowskool.com assenyala que els instructors andorrans ocupen la 8a plaça i els espanyols la 9a.

Piau-Engaly,base,debutants,monitor
Els professors d'esquí francesos són els millor pagats Autor/a: Piau-Engaly
Els professors d'esquí andorrans i espanyols són els vuitens millors pagats. L'estudi de www.snowskool.com assenyala que els instructors millor remunerats són els de França.


Un informe d'una escola britànica sobre els sous de 16 països de tot el món revela que dels instructors d'esquí cobren entre 65 i 12 dòlars a l'hora. Els sous dels professors d'esquí d'Andorra se situen en la plaça número 8 i els de l'Estat espanyol se situen en la 9a plaça d'un total de 16.

Cada vegada que apareix una informació sobre els sous dels instructors d'esquí (i per extensió de surf de neu) hi ha controvèrsia. L'emolument dels professionals de l'ensenyament de l'esquí depèn de molts factors com ara el país, l'estació, les mateixes escoles i la seva experiència i les seves titulacions, les classes requerides, les propines, entre d'altres.

Pel que suposem que l'informe sobre la comparativa de sous de la temporada 2018-19 a tot el món publicat per www.snowskool.com, i difòs per Lugaresdenieve.com, no deixarà a cap dels implicats en el sector indiferents (professors, escoles, clients, estacions ...).

L'estudi assenyala que els instructors més ben pagats són els de França, (entre 65 i 28 dòlars a l'hora) seguits dels suïssos i noruecs. Sorprèn que en quart i cinquè lloc apareixen els de la Xina i el Japó, en aquest ordre, i just darrere els d'Austràlia.

El setè país on es paga millor als "monitors" és Xile i just per darrere se situen Andorra (entre 22 i 15 dòlars a l'hora) i Espanya (entre 20 i 15 dòlars a l'hora). Els instructors pitjors pagats són els de Regne Unit (entre 15 i 12 dòlars a l'hora).

L'informe destaca que França és el que millor paga als seus professors d'esquí, però també on aconseguir feina és més difícil que en qualsevol altre país, mentre que a la Xina, per exemple, on la pràctica de l'esquí ha crescut en les últimes dècades, "no es requereix parlar xinès, ja que hi ha moltes oportunitats per als instructors de parla anglesa".

Espanya, amb un sou a l'hora de 20 dòlars els profes experimentats i 15 els novells, no és la primera regió en la qual es pensaria on treballen els instructors d'esquí. Però hi ha moltes oportunitats per instruir en àrees de muntanya com els Pirineus al nord i Sierra Nevada al sud, on hi ha estacions d'esquí populars.

ranking-professors-esqui-monitors-preu-hora
Gràfic de preus i professors segons nacionalitats. Captura de www.snowskool.com


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots