Notícia

Saps on és?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

Llessuí
Estació d'esquí de Llessuí amb el teleesquí Els Altars a primer terme, en una imatge dels anys 70 Autor/a: Postal de García Garrabilla
Postal que correspon a l'estació d'esquí de Llessuí, al Pallars Sobirà.  La postal es va comercialitzar als anys 70 i 80 a les botigues de records i souvenirs del Pallars Sobirà i era autoria de García Garrabilla, editorial amb seu a Saragossa.


Va ser el desembre de 1966 quan s’inaugurava l’estació d’esquí de Llessuí. Un emprenedor i una inversió de més de 50 milions de pessetes eren darrera la posada en marxa de l’estació d’esquí. Tant els anys setanta com els vuitanta van ser durs en la gestió de l’estació i els números en vermell s’anaven enllaçant massa sovint una i altra temporada.

Malauradament l’orientació de pistes i el vent, que sovint afectava el telecadira que unia la base amb la zona principal quedava tancat, i sumat a l’escassetat de precipitacions d’aquells anys, van fer que aviat l’explotació fos deficitària. Entremig de tot plegat l’estació va canviar de propietaris i gestors en un parell d’ocasions, es van fer acords de col·laboració amb la veïna Espot, es va invertir en promoció i publicitat per fer-la viable tant a l’hivern com a l’estiu, però el retorn de les inversions successives per fer viable l’estació no arribaven mai. La seva fi semblava cada vegada més cantada, sobretot quan el 1985 s’anunciava obertament que no s’invertiria en canons de neu. La darrera temporada en obrir va ser la 1986-87 i va ser tant desastrosa econòmicament que es va tancar i ja no s’ha tornat a obrir. Encara avui es poden veure els remuntadors, molt degradats, pels vessants de la muntanya.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial