Notícia

La Federació andorrana d'esquí fa balanç de l’estada de tecnificació a Saas Fee

El 8 de setembre comença l’estada d’un mes a Cerro Castor

mireia gutierrez,saas fee
Mireia Gutiérrez, esquiadora de la FAE, a Saas Fee Autor/a: FAE
Ahir dimecres va finalitzar l’estada de pretemporada dels equips A de tècnica, tant masculí com femení, a l’estació suïssa de Saas Fee. Han estat dies d’entrenaments que han aportat nombroses millores i han posat les bases d’una pretemporada que tindrà la seva continuïtat d’aquí uns dies, quan el dia 8 de setembre comenci l’estada d’un mes a Ushuaia.


L’expedició estava formada per les esquiadores Mireia Gutiérrez i Carla Mijares, amb l’staff amb Yago Antes (entrenador responsable) i Pol Ferrer (skiman i fisio), i els esquiadors Àxel Esteve, Àlex Rius, Bartumeu Gabriel, Joan Verdú i Xavier Cornella, amb Frédéric Beauviel (entrenador responsable nois), Nico Belcredi (entrenador ajudant i skiman) i Ricard Ortega (skiman).

L’entrenador Yago Antes i els esquiadors Joan Verdú i Mireia Gutiérrez expliquen a continuació com han anat les diferents sessions d’adaptació i de retorn a tocar neu a l’estació suïssa.

Yago Antes, entrenador responsable: “Respecte a l’equip femení A, una estada molt bona. Hem fet tres dies d'educatius de gegant, vam parar un dia a causa del tancament de la glacera per despreniments i després hem realitzat tres dies de progressió a l’eslàlom, pujant a les 5.00h del matí per aprofitar el màxim les molt bones condicions que ens hem trobat. Hem acabat l'estatge amb un treball específic d’eslàlom amb pal llarg, on hem començat a parlar i fixar els objectius tècnics d'aquesta pretemporada. Estem contents de la ràpida adaptació de la Mimi a les noves directrius tècniques proposades i al material d'aquesta temporada 2019/2020. També fem una valoració molt positiva del treball de la Carla Mijares en aquest primer estatge amb el grup A. Tècnicament encara ens queda molt treball tècnic a fer amb ella, ja que és una corredora molt jove (2002), però que aprèn molt ràpidament. Segur que el fet de tenir a la Mimi com referència ens ajudarà molt. Ara queda tornar a casa una setmana a descansar i realitzar les últimes sessions de gimnàs abans d'anar a Ushuaia. Allà tenim programat un mes d'entrenament on començarem a apujar el volum d'entrenament i la intensitat”.

Mireia Gutiérrez, esquiadora: “L’estada a Saas Fee ha anat molt bé. Ha sigut el primer estatge després de dos mesos sense esquí. Vaig estar a les Deux Alpes un parell o tres de dies però les condicions eren bastant dolentes, una mica perillós, i vam decidir marxar. A Saas Fee hem fet sis dies molt bons d’esquí, he fet un petit bloc de gegant per treballar a nivell tècnic certes coses que em poden ajudar molt en eslàlom, i hem fet un segon bloc amb un dia pel mig en què no vam poder esquiar per problemes a l’estació, amb una esllavissada, que van tancar, i no ens va poder permetre pujar a la glacera, tot i que vam entrenar a baix, al gimnàs. Els tres dies d’eslàlom, bastant bons, per tornar a començar a canviar coses tècniques, torna a començar a agafar ritme en eslàlom i realment començar a treballar per arreglar tots els petits detalls que he de tenir llestos per començar la nova temporada. Les condicions eren superbones, teníem la sort d’anar a esquiar a les cinc del matí i teníem condicions bones i aguantava fins bastant tard. Els primers dies potser feia més calor, i als següents en pujar d’hora, les condicions aguantaven més. Contenta d’aquest primer contacte amb la neu i ara a esperar i preparar tot per anar a Ushuaia el dia 8”.

Saas%20Fee-FAE-mimi-gutierrez
Mimi Gutierrez a Saas Fee (Foto: FAE).


Joan Verdú, esquiador: “Primers dies a Saas Fee, cinc dies esquiant amb esquís de gegant. El primer dia vaig començar molt suau per tornar a agafar una mica sensacions i equilibri. Mica en mica em vaig anar notant bé i poc a poc vaig anar ficant una miqueta més d’intensitat. En general estic molt content de com està responent el genoll. És veritat que no estic encara esquiant a la màxima intensitat, però ja li estic donant una mica de gas i respon bé. Vam tenir  bones condicions a Saas Fee, el que em va permetre, a part de provar el genoll, provar també tot el nou material, les botes noves i els esquís nous, i amb això també he tingut bones sensacions. Estem fent uns reglatges que poden anar bé. La valoració d’aquest primer estatge és molt positiva, i ja quan marxem a Ushuaia el dia 8 ja començarem a ficar-nos més seriosament per acabar de fer una bona pretemporada”.

Saas%20Fee-FAE-joan-verdu
Joan Verdú, esquiador de la FAE, a Saas Fee (Foto: FAE).
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial