Notícia

La Federació andorrana d'esquí fa balanç de l’estada de tecnificació a Saas Fee

El 8 de setembre comença l’estada d’un mes a Cerro Castor

mireia gutierrez,saas fee
Mireia Gutiérrez, esquiadora de la FAE, a Saas Fee Autor/a: FAE
Ahir dimecres va finalitzar l’estada de pretemporada dels equips A de tècnica, tant masculí com femení, a l’estació suïssa de Saas Fee. Han estat dies d’entrenaments que han aportat nombroses millores i han posat les bases d’una pretemporada que tindrà la seva continuïtat d’aquí uns dies, quan el dia 8 de setembre comenci l’estada d’un mes a Ushuaia.


L’expedició estava formada per les esquiadores Mireia Gutiérrez i Carla Mijares, amb l’staff amb Yago Antes (entrenador responsable) i Pol Ferrer (skiman i fisio), i els esquiadors Àxel Esteve, Àlex Rius, Bartumeu Gabriel, Joan Verdú i Xavier Cornella, amb Frédéric Beauviel (entrenador responsable nois), Nico Belcredi (entrenador ajudant i skiman) i Ricard Ortega (skiman).

L’entrenador Yago Antes i els esquiadors Joan Verdú i Mireia Gutiérrez expliquen a continuació com han anat les diferents sessions d’adaptació i de retorn a tocar neu a l’estació suïssa.

Yago Antes, entrenador responsable: “Respecte a l’equip femení A, una estada molt bona. Hem fet tres dies d'educatius de gegant, vam parar un dia a causa del tancament de la glacera per despreniments i després hem realitzat tres dies de progressió a l’eslàlom, pujant a les 5.00h del matí per aprofitar el màxim les molt bones condicions que ens hem trobat. Hem acabat l'estatge amb un treball específic d’eslàlom amb pal llarg, on hem començat a parlar i fixar els objectius tècnics d'aquesta pretemporada. Estem contents de la ràpida adaptació de la Mimi a les noves directrius tècniques proposades i al material d'aquesta temporada 2019/2020. També fem una valoració molt positiva del treball de la Carla Mijares en aquest primer estatge amb el grup A. Tècnicament encara ens queda molt treball tècnic a fer amb ella, ja que és una corredora molt jove (2002), però que aprèn molt ràpidament. Segur que el fet de tenir a la Mimi com referència ens ajudarà molt. Ara queda tornar a casa una setmana a descansar i realitzar les últimes sessions de gimnàs abans d'anar a Ushuaia. Allà tenim programat un mes d'entrenament on començarem a apujar el volum d'entrenament i la intensitat”.

Mireia Gutiérrez, esquiadora: “L’estada a Saas Fee ha anat molt bé. Ha sigut el primer estatge després de dos mesos sense esquí. Vaig estar a les Deux Alpes un parell o tres de dies però les condicions eren bastant dolentes, una mica perillós, i vam decidir marxar. A Saas Fee hem fet sis dies molt bons d’esquí, he fet un petit bloc de gegant per treballar a nivell tècnic certes coses que em poden ajudar molt en eslàlom, i hem fet un segon bloc amb un dia pel mig en què no vam poder esquiar per problemes a l’estació, amb una esllavissada, que van tancar, i no ens va poder permetre pujar a la glacera, tot i que vam entrenar a baix, al gimnàs. Els tres dies d’eslàlom, bastant bons, per tornar a començar a canviar coses tècniques, torna a començar a agafar ritme en eslàlom i realment començar a treballar per arreglar tots els petits detalls que he de tenir llestos per començar la nova temporada. Les condicions eren superbones, teníem la sort d’anar a esquiar a les cinc del matí i teníem condicions bones i aguantava fins bastant tard. Els primers dies potser feia més calor, i als següents en pujar d’hora, les condicions aguantaven més. Contenta d’aquest primer contacte amb la neu i ara a esperar i preparar tot per anar a Ushuaia el dia 8”.

Saas%20Fee-FAE-mimi-gutierrez
Mimi Gutierrez a Saas Fee (Foto: FAE).


Joan Verdú, esquiador: “Primers dies a Saas Fee, cinc dies esquiant amb esquís de gegant. El primer dia vaig començar molt suau per tornar a agafar una mica sensacions i equilibri. Mica en mica em vaig anar notant bé i poc a poc vaig anar ficant una miqueta més d’intensitat. En general estic molt content de com està responent el genoll. És veritat que no estic encara esquiant a la màxima intensitat, però ja li estic donant una mica de gas i respon bé. Vam tenir  bones condicions a Saas Fee, el que em va permetre, a part de provar el genoll, provar també tot el nou material, les botes noves i els esquís nous, i amb això també he tingut bones sensacions. Estem fent uns reglatges que poden anar bé. La valoració d’aquest primer estatge és molt positiva, i ja quan marxem a Ushuaia el dia 8 ja començarem a ficar-nos més seriosament per acabar de fer una bona pretemporada”.

Saas%20Fee-FAE-joan-verdu
Joan Verdú, esquiador de la FAE, a Saas Fee (Foto: FAE).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny