Notícia

La instal·lació de pantalles antiallaus entre Andorra i l'Arieja avança segons el previst

Fins a l'octubre es realitzaran treballs en els corredors H19, H20 i H22 a la zona de l'Ospitalet, corresponents al projecte Sapyra

corredor-H4,Ospitalet
Treballs ja finalitzats al corredor H4 (Foto: Sapyra). Autor/a: Sapyra
A l'octubre de 2018 va finalitzar la instal·lació de pantalles antiallaus al corredor H4 de l'Ospitalet, a l'Arieja. Durant aquest mes d'agost s'han reiniciat els treballs de la mateixa tipologia en els corredors H19, H20 i H22, el que permetrà reduir de forma notable els talls al trànsit per neu a la RN20.


Els treballs de protecció d'allaus als corredors H19, H20 i H22 a la carretera de connexió entre Andorra i França segueixen el seu curs. La previsió és que aquests treballs, que formen part del projecte Sapyra (Securité des Accés Pyrénéens face au risque d'Avalanches), finalitzin el mes vinent d'octubre. S'instal·laran 500 metres lineals de pantalles, el que permetrà que la carretera sigui més segura davant el risc d'allaus.

antiallaus-pantalles-corredor-H4-Ospitalet-foto-sapyra
Operaris al corredor H4 amb els treballs ja finalitzats (Foto: Sapyra).

Segons informa el digital andorrà Altaveu.com, durant el mes de maig van tenir lloc les reunions preparatòries i ara ja s'han reiniciat les obres per seguir el calendari que marca el projecte Sapyra, iniciat el 2017 i que ha d'acabar el 2020.

El cost total és de 4.300.000 euros, dels quals 1.150.000 han estat destinats al corredor H4, ja finalitzat i que ha resultat ser el més complicat fins al moment.

El projecte Sapyra ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de l'Interreg V-A Espanya, França, Andorra (Poctefa 2014-2020). L'objectiu de Poctefa és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.

antiallaus-pantalles-corredor-H19-H20-H22-Ospitalet
Operaris fent treballs amb antiallaus (Foto: Sapyra).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots